dimarts, 9 de desembre del 2014

La sensació d'una Catalunya corrupta


La sensació d'una Catalunya corrupta

Una enquesta d'Antifrau descriu que el 82,3% dels catalans està convençut que a Catalunya hi ha molta o bastant corrupció

Més de la meitat dels ciutadans creuen que el frau ha augmentat

"La corrupció existeix i existirà sempre", admet Daniel de Alfonso

, Barcelona | ND 09/12/2014 a les 12:22h

El 82,3% dels ciutadans considera que actualment a Catalunya hi ha molta o bastant corrupció, mentre que el 14,4% poca o gens corrupció. Aquesta és la conclusió del Baròmetre sobre La Corrupció a Catalunya: percepcions i actituds ciutadanes que aquest matí ha presentat Daniel de Alfonso, director de l'Oficina Antifrau de Catalunya. Una enquesta que també apunta que el 88,9% dels ciutadans considera la corrupció com un problema “molt o bastant greu”, mentre que només un 9,9% estima que ho és poc o gens.

Aquesta percepció de corrupció estesa i greu ha crescut en els darrers anys. De fet, més de la meitat dels catalans, un  53,5%, creu que en els últims anys ha augmentat, només un 4% considera que ha disminuït i un 37,8% que s'ha mantingut. En aquesta línia, el 55% dels enquestats creu que els partits polítics es financen il·legalment, i serveis com obres públiques, urbanisme i la justícia són els que més pateixen aquesta xacra.

Les administracions també reben un clamorós suspès per la ciutadania. El 65,5% opina que les administracions públiques catalanes són poc o gens transparents. Un suspès que també endossen als mitjans de comunicació ja que el 58,3% creu que la informació que ofereixen sobre corrupció és poc o gens objectiva.

Daniel de Alfonso ha titllat aquestes xifres de “preocupants però no pas de sistèmiques” i també les ha emmarcades en el clima actual d'esclat de casos de corrupció que ocupen els mitjans. L'enquesta s'ha realitzat entre el 10 i 18 de novembre i amb 800 enquestats. "La corrupció existeix i existirà sempre, es pot rebaixar poc a poc i de manera lenta", ha reblat el director de l'OAC.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada