dimarts, 23 de desembre del 2014

La maquinària de l'Estat s'engega contra Mas per posar les urnes

22/12/2014
Querella

La maquinària de l'Estat s'engega contra Mas per posar les urnes

Artur Mas vota envoltat d'una forta expectació mediàtica
Artur Mas vota envoltat d'una forta expectació mediàtica

El TSJC admet a tràmit les querelles i denúncies contra el president i el govern per haver organitzat el 9-N

Nerea Rodríguez
El Singular
La maquinària de l'Estat s'ha engegat contra el president de la Generalitat, Artur Mas, per haver posat les urnes el 9 de novembre. Aquest migdia el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha decidit, per majoria, admetre la querella de la Fiscalia contra Mas, la vicepresidenta Joana Ortega i la consellera Irene Rigau per l'organització del 9 de novembre.

També ha admès les altres querelles i denúncies presentades en aquest sentit, tot i que segons ha informat el TSJC, només les que constaten el delicte de desobediència i que van contra el president, contra la vicepresidenta i contra la consellera d'Ensenyament.

D'aquesta manera, el TSJC ha rebutjat les denúncies i querelles contra la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, ni els membres de la mesa del Parlament Anna Simó, Lluís Corominas, Josep Rull i David Companyon, el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, el portaveu del govern Francesc Homs, i el líder d'ERC, Oriol Junqueras.

A més d'admetre-les a tràmit, el tribunal ha decidit que tots aquests procediments s'acumulin en la querella més antiga, que és la presentada per ‘Manos Limpias’, tal i com ho ha decidit el ple de la sala civil i penal del TSJC. Així, el magistrat encarregat de la instrucció serà Josep Manel Abril, que havia estat designat ponent de la querella de Manos Limpias.

El ple que ha pres aquesta decisió, format pel president, Miguel Ángel Gimeno, i cinc magistrats -Enric Anglada, Maria Eugènia Alegret, José Francisco Valls, Josep Manuel Anglada i Carlos Ramos- ha deliberat durant gairebé cinc hores.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada