diumenge, 14 de desembre del 2014

Últim comiat popular a Joan Barril al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona

Diumenge  14.12.2014  06:00

Últim comiat popular a Joan Barril al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona

Molts ciutadans, familiars i cares conegudes han dit l'últim adéu al periodista i escriptor mort ahir

Vilaweb
El Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona ha acollit avui al matí una cerimònia de comiat al periodista i escriptor Joan Barril, que es va morir ahir a seixanta-dos anys a causa d'una pneumònia. A partir de dos quarts d'onze s'ha obert la porta de l'entrada principal, per la plaça de Sant Jaume, per a qui volgués acomiadar-se'n. La cerimònia s'ha fet de dos quarts de dotze a dos quarts d'una.
Minuts abans de l'obertura de portes, desenes de persones ja feien cua a la plaça de Sant Jaume per a donar l'últim adéu al periodista i escriptor Joan Barril. I quan s'han obert, el Saló de Cent ha quedat petit per a acollir una cerimònia oberta i d'homenatge que ha començat puntualment a dos quarts de dotze. Molts presents eren ciutadans anònims, a més de familiars i noms destacats de la política com els consellers Ferran Mascarell i Francesc Homs, de la cultura com el director de teatre Joan Ollé, i del periodisme com Enric Hernàndez, Fèlix Riera, Antoni Bassas, Lídia Heredia i Albert Om.
El batlle de la ciutat, Xavier Trias, ha recordat Barril com 'una persona excepcional i amb una sensibilitat extraordinària, un intel·lectual que ha conreat amb èxit, saviesa i rigor el periodisme i la literatura'.
Barril es va convertir, per Trias, en un 'referent de la comunicació en català' ja des del seu vessant literari i també com a comunicador 'compromès i obert al diàleg'. I l'ha definit com 'un humanista, compromès amb la difusió de valors i fonaments ètics que ens han ajudat a ser millors. I, sobretot, un enamorat de Barcelona, de la ciutat i la seva gent, que la seva visió, lúcida i critica, ha retratat de forma admirable i constructiva'.
Barril va guanyar el Premi Ciutat de Barcelona els anys 1984, 1987 i 2005.

Informació relacionada:
Apunt del periodista Xavier Capdevila: La mort fa trampa

Imatges en carrussel



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada