diumenge, 21 de desembre del 2014

Una gentada rep Pablo Iglesias a Barcelona

Diumenge  21.12.2014  06:00
Autor/s: Josep Casulleras Nualart

Una gentada rep Pablo Iglesias a Barcelona

El Pavelló de la Vall d'Hebron, ple a vessar · Pasqual Maragall, entre els assistents · 

Vilaweb
El primer gran acte de Pablo Iglesias des que fou elegit secretari general de Podem és avui a migdia al Pavelló de la Vall d'Hebron de Barcelona. Unes tres mil persones omplen el recinte a vessar, i n'hi ha un miler més pel cap baix a l'exterior que no poden entrar. L'expectació i l'eufòria dins del pavelló és enorme. Entre els assistents, una sorpresa, l'ex-president de la Generalitat Pasqual Maragall, que ha estat rebuts amb crits de president, president, però també amb alguna mala paraula ('ets casta') quan entrava.
Ací podeu veure en directe l'acte:
Iglesias arriba acompanyat d'una de les seves persones de confiança, la catalana Gemma Ubasart, i s'espera que concreti quina és la posició de la seva formació sobre l'autodeterminació de Catalunya; i que respongui la carta oberta que li va fer la CUP perquè es comprometés a defensar un referèndum sobre la independència.
Des de l'entrevista amb VilaWeb en què va dir que 'si els catalans volen marxar, res a dir' fins ara, la posició d'Iglesias sobre el dret de decidir s'ha refredat.
La intenció de Pablo Iglesias és de contactar amb els membres dels cercles de Podem, quan hi ha hagut un debat intern intens en cercles com el de Barcelona sobre el posicionament de la formació en relació a la independència. Els portaveus de Podem Catalunya ja han deixat clara la seva disposició a presentar-se a les eleccions catalanes si hi ha un avançament electoral aquest any vinent per a votar sobre la independència.
Podem ha vingut defensant el dret de decidir, però destacant que ha de ser 'sobre totes les coses'. I ha deixat clara la seva oposició a la independència i a donar suport a cap declaració i proclamació d'independència al parlament.

Ara fa justament un mes, quan fou elegit secretari general, Iglesias va dir això sobre política territorial: 'Sí, som espanyols. Però estic tip de la concepció d'Espanya tan agressiva; tip dels que diuen quina llengua s'ha de parlar o de quina nació  s'ha de ser'. I va afegir: 'PP i CiU són partits de la casta que es retroalimenten' i va defensar 'el dret de decidir també sobre l'economia', criticant el 'brindis al sol de l'esquerrovergència.'
  • Pasqual Maragall a l'acte de Podem. Foto: @PoliticatApp

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada