dimarts, 23 de desembre del 2014

ANEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA... (4). - Ara és l'hora …!!!, però de debó. De moment, només, tenim el marc legal supes, i a 40 dies del 9N, però .

Articles del Víctor
Per acabar bé l'any permeteu me que publiqui aquests 4 articles (del 2 fins al 5 ambdós inclosos) de la sèrie ANEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA..., que foren publicats en altres mitjans, però no ho vaig fer en aquests BLOCS per equivocació , ho faig ara i així tindrem tota la sèrie fins al 14 , a part del conte de Nadal, que va per separat. 

29.09.14.
ANEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA... (4).
Ara és l'hora …!!!, però de debó. De moment, només, tenim el marc legal supes, i a 40 dies del 9N, però ...
Pensar amb el teclat...Vivim uns dies d'eufòria, d'alegria , i també d'un cert de desencís, d' uns fets que ja preveiem i passen a tal rapidesa que la seva ventolera fan que es girin les planes de l'història com fulls de calendari empenyuts per la tramuntana.
Tots sabíem i sabem que aquest camí cap a Ítaca no seria fàcil i que ens posaran pals a la roda a tort i a dret, perquè ara ja s'ha arribat a la punta del penya-segat i clar les forces de sempre d'aquella Espanya carpetovetònica i poc democràtica no ho podem ni veure perquè res ha canviat des de fa tres-cents anys i els sembla que nosaltres som una mera colònia sense drets i se la pot putejar i mirar d'eliminar-nos som a societat i com a poble, cosa que ja s'ha intentat, per part de tots plegats, per activa i per passiva.
I ara aquell temut Xoc de trens ja arribat, o gairebé, perquè a part de la “Honra sin barco...” els hi trontolla la gallina dels ous d'or i veuen que sense Catalunya, no funcionarien , malgrat vagin esventant “xuleries”. Tot i així sembla que l'Espanya tropical no entenguin res , doncs sempre diuen que és fet promogut per la Generalitat de Catalunya, i concretament el seu President Artur Mas i no s'adonen que el suport que te el Dret a Decidir, la Consulta, el Procès, voler anar cap a la independència, etc., és tant elevada (A favor : grans manifestacions des del 2010, mes de 900 ajuntaments, estelades a Go Go, Votacions del Parlament 107-28, etc.,etc. ) que si no és treuen la bena dels ulls no és pot parlar , ni negociar de cap manera i s'amaguen darrere la Constitució que ells no volien i ara sembla que sigui la seva pedra filosofal , que no es pot canviar, només, quan volen ells PPSOE i sense emetre ni un vot, perquè se l'han fet seva i només seva. 

Uns fets sense precedents.
Malgrat que són contradictoris i alhora complementaries , direm primerament que hem tingut l'alegria, la joia, l'honor de veure un President de la Generalitat de Catalunya, com l'Artur Mas que el passat dissabte 27 de setembre firmava solemnement el Decret de la consulta pel 9N , basat en una Llei de Consultes aprovada pel Parlament de Catalunya va tenir amb un suport de 107 diputats dels 135. Posant-se al davant de tot aquest moviment sobiranista , - i hem dit manta vegades, que segurament sisplauperforça -, empenyut per les circumstàncies, el suport i les moltes manifestacions i moviments de tots tipus, però tot i així ha sigut un gest que l'honora i que passara a la historia per aquesta gosadia que pot tenir efectes i resultats imprevisibles. Després a vingut com un fuet, cosa mai vista, el Tribunal Constitucional (TC) admeten a tràmit els recursos del govern espanyol i que a les 7 de la tarda d'aquest dilluns amb una decisió adoptada per un ple convocat de forma urgent, - no ho deuen veure gens de clar – ha suspès avui de forma cautelar la consulta sobiranista catalana. Suspensió s'ha produït de forma automàtica, com s'estableix quan és el govern espanyol és el que presenta els recursos d'inconstitucionalitat i ho sol·licita de forma expressa. A hores d'ara el Constitucional no ha considerat il·legal la llei i el decret, perquè és el que haurà de debatre a partir d'ara.
Per acabar...
Per cert, consultes com la que és vol fer el 9N, o semblants i amb totes les dificultats ja se n'ha fet a partir del 13 de setembre del 2009 a Arenys de Munt i després a 550 pobles i ciutats de Catalunya amb les Consultes Populars del 2009 al 2011 amb més d'un milió de participants i la majoria pel SI , però es devien pensar que tot això era un “divertimento” i ara es donen compte que en aquest 2014 la cosa va de debó.
N'anirem parlant, anant cap a la independència...
Víctor Lluelles i Cardona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada