divendres, 19 de desembre del 2014

Mas demana "altura de mires" i "sentit de país" per tirar endavant el procés

19/12/2014
Plebiscitàries

Mas demana "altura de mires" i "sentit de país" per tirar endavant el procés

El president Mas rep un exemplar del llibre de mans de Joan Amorós
El president Mas rep un exemplar del llibre de mans de Joan Amorós

El president de la Generalitat destaca que Catalunya ha fet una "aportació al món" amb una "bona lliçó de democràcia, de compromís i de civisme"

Nerea Rodríguez
El Singular
El president de la Generalitat, Artur Mas, es va mostrar ahir convençut que la política estarà "a l'altura de les circumstàncies històriques" i que no donarà lloc a "oportunitats perdudes", però va demanar "altura de mires" i "sentit de país" per avançar en el procés sobiranista. En la presentació del llibre ‘Aportacions catalanes universals’, Mas va fer al·lusió al procés sobiranista en la vigília de la reunió que preveu mantenir amb el president d'ERC, Oriol Junqueras, per parlar sobre les eleccions plebiscitàries.

En un missatge al líder republicà, encara que sense citar-lo, el president català va subratllar que, per donar passos en el procés cap a la independència de Catalunya, el que es necessita és "molt sentit de país i altura de mires, i poca cosa més". El president de la Generalitat va advertir que en el llibre que va presentar ahir seria "molt trist" que hi hagués un apèndix que parlés d'"oportunitats perdudes" de Catalunya.

En al·lusió al camí traçat fins al 9-N, va apuntar que Catalunya ha fet una "aportació al món" amb una "bona lliçó de democràcia, de compromís i de civisme". "Això ens ho hem de recordar per guanyar confiança en els passos que hem de donar a partir d'ara", va afirmar Mas, que va subratllar que el llibre és una "injecció d'autoestima" com a país. I en aquest sentit, citant a l'escriptor Joan Triadú, el president català va subratllar que, quan el poble català "a vegades s'ignora" deixa de ser "un problema", fet que suposa "el millor regal que li pots fer a un adversari".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada