dimarts, 30 de desembre del 2014

3.000 tones de raïm per Cap d'Any

BON NADAL

3.000 tones de raïm per Cap d'Any

Provinent sobretot d'Alacant i amb un preu similar al de l'any passat, preveu Mercabarna

, Mercabarna | ND 30/12/2014 a les 09:38h

El raïm, a punt per les dotze campanades. Foto: Laura Fíguls

Els majoristes de la fruita i hortalissa de Mercabarna calculen que enguany han servit fins a 3.000 tones de raïm blanc, provinent sobretot de la zona d'Alacant, amb motiu de les festes de Nadal i, sobretot, de Cap d'Any. Així ho va assegurar just a l'inici de festes el president del gremi, Jaume Flores, que va explicar que els preus són essencialment els mateixos de l'any passat. Així mateix, també han servit fins a 1.600 tones de pinyes, "a un preu una mica inferior que l'any passat".

I és que, globalment, Mercabarna tenia previst servir més de 95.000 tones de fruites i hortalisses aquests dies, entre un 2 i un 3% més que l'any passat. D'aquest total, el 22% haurà anat a l'exportació.

A banda del raïm blanc i la pinya, la patata també és un altre dels seus productes estrella d'aquestes dates -com a complement a estofats, peixos...-, arribant-ne a servir quatre milions de quilos, amb una baixada de preu respecte l'any passat de fins al 40%.

Més enllà d'aquests grans números, Flores també va ressaltar que, cada cop més, hi ha tot un seguit de fruites exòtiques que van aconseguint més i més penetració, com podrien ser els litxis o la cirera de contestació, provinent de Xile: "És un producte car, però cada vegada es demana més."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada