divendres, 19 de desembre del 2014

El No a la independència s’imposa per primer cop en el CEO

19/12/2014
Independència

El No a la independència s’imposa per primer cop en el CEO

Manifestacio Diada
Manifestació de la Diada de l'11 de Setembre.

L’enquesta mostra que el 45,3% dels catalans votaria en contra i un 44,5% optaria pel Sí

Nerea Rodríguez
El Singular
El ‘No’ a la independència s’ha imposat per primer cop en els darrers anys en l’enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO). El 45,3% de catalans ara votaria 'no' a la independència, mentre que el 44,5% optaria pel 'sí'.

De fet, és pràcticament un empat tècnic perquè la diferència és de menys d'un punt. Així ho ha destacat també el director del CEO, Jordi Argelaguet, que ha destacat que aquesta dada arriba un mes després del 9-N i de la conferència del president de la Generalitat, Artur Mas, per presentar un full de ruta que aconseguís la independència en 18 mesos.

Aquesta enquesta -amb un marge d'error del 2,95%- posa de manifest que, davant la pregunta “Vols que Catalunya sigui un Estat independent?”, hi ha un 7,5% que diu no saber què votaria i un 2,8% que no contesta.

L’enquesta s'ha fet telefònicament a una mostra de 1.100 enquestats, entre el 9 i el 13 de desembre, una setmana després de les conferències de Mas i de Junqueras. A la darrera enquesta, el mes d’octubre, el Sí-Sí obtenia un 49,4% de suport, i el No un 42,5%.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada