diumenge, 14 de desembre del 2014

El marcador de 'La Marató' supera ja el milió d'euros recaptats poc abans de les 13.30.

'La Marato'

El marcador de 'La Marató' supera ja el milió d'euros recaptats poc abans de les 13.30.

Mònica Terribas i Quim Masferrer presenten el programa solidari, que té també presència a Catalunya Ràdio des de les 08.00

El marcador de 'La Marató' de TV3 se situa ja en 1.148.839 euros després de la tercera actualització, que ha tingut lloc poc abans de les 13.30. Fa un any, a aquesta hora la recaptació era de 671.992 euros, la qual cosa suposa un creixement del 70% Les línies del 905 11 50 50, el telèfon a través del qual es poden fer els donatius, estan obertes des de les 09.00. Segons el director de la Fundació La Marató, Lluís Bernabé, a les nou en punt "tots els telèfons han començat a sonar". "Aquest any està sent excepcional", ha assegurat Bernabé. 
La 23a edició del programa solidari, centrada en les malalties cardiovasculars, ha arrencat a les 08.00 a Catalunya Ràdio, on Sílvia Cóppulo presenta fins a les 14.00 una edició especial d''El suplement'. A les 10.00 ha començat el programa de TV3, que presenten Mònica Terribas i Quim Masferrer fins als volts de la 01.30. 
A les 08.30, el conseller de Salut, Boi Ruiz, ha visitat els estudis de Catalunya Ràdio i ha remarcat que Catalunya es troba "al nivell dels països més desenvolupats d'Europa" en matèria de tractament de malalties del cor, i ha deixat clar que, encara que aquest tipus de problemes siguin la principal causa de mort a Catalunya, "la nostra supervivència és molt més alta" que a altres països europeus
En el programa radiofònic també hi ha participat la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, que ha remarcat que "el Govern fa la seva feina", però que "aquest és un país summament solidari" i que, en matèria de recerca i sensibilització, "és important sumar esforços". 
Una farmacèutica de l'estació de Sants de Barcelona ha explicat que gràcies a un desfibril·lador que hi ha en aquestes instal·lacions va salvar la vida a un home que havia tingut un infart. Ruiz ha recordat que per fer servir un desfibril·lador només cal seguir les instruccions que dóna, verbalment, el mateix aparell. 
El director de 'La Marató', Francesc Romero, ha explicat a Catalunya Ràdio que ell havia format part de l'equip del programa en les dues edicions anteriors dedicades a les malalties cardiovasculars, el 1995 i el 2007. "Els actuals avenços en recerca eren inimaginables fa sis anys", ha assegurat. 
Per la seva banda, el president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Brauli Duart, ha recordat que "no hi ha cap país més solidari que Catalunya", ja que 'La Marató de TV3' és la que més recapta del món en euros per habitant. Duart també ha explicat en un reportatge que té problemes de tensió i que per aquest motiu se sotmet regularment a proves de salut cardiovascular.  
També la secretària de Relacions Internacionals del PSOE, Carme Chacón, ha explicat que va néixer amb una cardiopatia, i que els metges fins i tot van advertir els seus pares que potser no sobreviuria. 
Els primers a actuar en el programa solidari han estat els components del grup Swing Maniacs, i uns minuts més tard Jordi LP i Pep Sala han interpretat el tema 'Sempre hi haurà algú'. També ha pujat a l'escenari del programa Lidia Guevara, que ha cantat 'Lo imposible sólo es complicado'. Per la seva banda, Andrea Motis i Joan Chamorro Quintet han interpretat 'Al·leluia', la banda sonora de l'espot de 'La Marató'. 
El cardiòleg Ángel Cequier, acompanyat d'Helena Garcia Melero, ha explicat quin és el funcionament del cor comparant-lo amb un pis. També ha mostrat en què consisteixen algunes de les malalties coronàries més comunes. 
Més tard, un altre cardiòleg, Manel Sabaté, ha il·lustrat com funciona el cor i què és un infart amb l'ajuda de les alumnes de l'escola de dansa La Fàbrica dels Somnis. 
A primera hora del matí s'han posat en marxa algunes de les més de 2.000 activitats populars que se celebraran aquest diumenge arreu de Catalunya. Entre aquestes activitat hi ha la festa del tronc del Perelló, on hi havia Xavier Graset, o diverses activitats esportives a Castelldefels. 
A les 11.30 ha començat al Miniestadi el partit de 'La Marató', al qual participen esportistes, periodistes i altres personatges famosos i que ha permès aportar 70.000 euros al marcador del programa, a través de les aportacions dels patrocinadors i de la venda d'entrades. Un dels que ha disputat el matx és el pilot de motociclisme Marc Márquez, per qui participar a 'La Marató' és ja "un ritual". "Esperem que aquest any es torni a batre el rècord de recaptació", ha dit el de Cervera. 
Entre els testimonis que han passat pel programa per explicar que han tingut una malaltia del cor hi ha el presentador del 'Telenotícies migdia', Carles Prats. "Vaig ser un 'nen blau'", ha explicat el periodista, que ha agraït als "magnífics professionals de la sanitat pública" la seva tasca, gràcies a la qual avui pot fer "una vida plena gairebé al 100%". "No puc córrer una marató de 42 quilòmetres, però tampoc en tinc cap ganes", ha bromejat Prats. 
També el Pol Vivó, un nen de primària, ha explicat que pateix una cardiopatia congènita que s'ha de tractar diàriament. Segons ha dit, els seus companys de classe l'ajuden a recordar quan s'ha de prendre la medicació. 
Un moment curiós del matí ha estat quan s'ha emès el vídeo del 'bodydub' que els treballadors de TV3 han preparat per a 'La Marató': 
Però sens dubte el moment més sorprenent del matí ha tingut lloc quan ha entrat al plató Dani Jiménez, que ha tirat per terra Mònica Terribas i després l'ha fet aspirar heli d'un globus i l'ha fet cantar una 'copla': 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada