dimarts, 16 de desembre del 2014

ANEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA... (14). - Ara és l'hora…!!!, 36 dies del nou 9N, s'atansa Nadal, mor Joan Barril i negociacions Mas - Junqueras i ERC permetrá que els pressupostos passin sense cap esmena a la totalitat .

Articles del Víctor

12/15.12.14
ANEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA... (14).
Ara és l'hora…!!!, ara som 36 dies després el nou 9N, s'atansa Nadal, mor Joan Barril i comencen les negociacions Mas - Junqueras i que ERC permetrá que els pressupostos passin sense fer cap esmena a la totalitat .
Una setmana difícil i trista.
Precisament començo a fer apunts la vígilia de Santa Llúcia (12.12.14),patrona de les cosidores, i de l'antiga festa de les modistes. Em be al cap la cançó, dita o refrany, i que diu una cosa així com: “ Santa Llúcia la bisbal, tretze dies per Nadal posarem el porc en sal, la gallina a la pastera, el pollí al cap del pi...”, que li havia sentit moltes vegades a la meva mare, i ara he trobat aquestes variants: “ Santa Llúcia de la Bisbal...” i el que no havia sentit mai era: “De Santa Llúcia a Nadal, dotze dies de cabal”, però el que m'agrada més i serveix per a tot l'any és : Santa Llúcia us guardi la vista, i com que els ulls ja els tinc fotuts. És que el que tindrìem de fer servir com a país, però sobretot ho facin els partits sobiranistes ara que estem, com diu en Partal, a “Un pam de la independència” i no ho fem malbé tot.
La mort del periodista Joan Barril.
Però el mateix dia de Santa Llúcia de la Bisbal, ens despertarem amb la mala notícia que pels volts de les sis de la matinada del passat dissabte a Barcelona a l'edat de 62 anys va morir Joan Barril i Cuixart. popular periodista, comunicador i escriptor, a causa de les complicacions derivades de la pneumònia que l'estava afectant des del mes d'octubre i que estava ingressat a l'Hospital Clínic de Barcelona. Em posso trist, adeu a la seva bonhomia, claredat d'idees, i les seves frases neosurrealistes i perquè el seguia amb els seus articles i contes a El Periodico, pel seu programa a Catalunya Ràdio “El Café de la República*” fins fa dos mesos que el va deixar o l'enyorat “ L'Illa del Tresor” al Canal 33. Recordo un dels bons propossits de Joan Barril: “Escriure una carta als Reis demanant que vingui la Republica”. Adeu Mestre Barril...Ailalalaialalalai... 

* Per cert, avui (15.12.14) mentre escrivia quelcom he escoltat el programa especial d´“El Café de la República*” a Catalunya Ràdio de 9 a 11 de la nit, hi he plorat.
Una gran edició de La Marató de TV3, dedicada a les malalties del cor.
Però no tot ha estat noticies dolentes, ahir és va cel-lebrar la 23 edició de La Marató de TV3 , enguany dedicada a les malaties del cor i que va començar a les 08.00 a Catalunya Ràdio, amb Sílvia Cóppulo fins a les dues de la tarda, i a les 10.00 del matí de TV3, presentat per Monica Terribas i Quim Masferrer, una Marató de TV3 que passada la una del migdia tenia 1.148.839 euros després de la tercera actualització i que a l'hora d'acabar és recolliren 8.864.016 euros i continua. “La Marató” de TV3 va tenir aquest diumenge 409.000 espectadors i un 19,5% de quota de pantalla, tot un altre èxit dels 23 anys de La Maratò de TV3 i enguany de mes de 2000 activitats a 680 pobles i ciutats de Catalunya, en definitiva de la gran societat catalana, i de les particularitats i entitats que en formen part.
Tot això passa tot anant cap a la independència...
...i anem-hi
La Pilar Rahola ens diu: “Si Mas i Junqueras es posen d'acord amb una llista unitària, arrasem” i també Si fracassem, la fúria de l’Estat serà brutal”,comenta la periodista a SingularTV.
L'altre dia va nèixer la Plataforma Tercera Via per combatre l’independentisme amb un manifest subscrit per un centenar de persones més o menys conegudes de l’àmbit periodístic i econòmic per combatre el projecte independentista. Una plataforma se té de dir estranya n'hi ha als anys 90 sota els paraigües del Foro Babel, enemics de la normalització lingüística i d’altres d'associacions unionistes, gent d'un discurs quasi calcat al del PSC actual. Així que no és d’estranyar que hi hagin acudit l’expresident socialista José Montilla, l’exprimer secretari Pere Navarro o l’alcaldable per Barcelona Jaume Collboni, tots tres a primera fila. Hi hagué la presència de dos exdirigents d’Unió, l’exconseller Ignasi Farreras i l’exdelegat a Madrid del govern, Jordi Casas.Vaja un poti poti.
...i hom n'anirà parlant, anant cap a la independència... i ara NO afluixem.
Víctor Lluelles i Cardona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada