dilluns, 15 de desembre del 2014

Barça-City, als vuitens de final de la Champions. El Madrid jugarà contra el Schalke 04 i el Bayern de Guardiola amb el Xakhtar Donetsk

LLIGA DE CAMPIONS

Barça-City, als vuitens de final de la Champions

El Madrid jugarà contra el Schalke 04 i el Bayern de Guardiola amb el Xakhtar Donetsk





El Barça jugarà els vuitens de final de la Lliga de Campions contra el Manchester City. El sorteig celebrat a Nyon (Suïssa) ha emparellat els blaugranes amb el mateix equip que la temporada passada, el rival més temible dels que podia tocar. El partit d'anada es disputarà a l'Etihad Stadium i el de tornada, ja al març, al Camp Nou. Karl-Heinz Riedle, exjugador del Borussia Dortmund i ambaixador de la final de Berlín, ha estat l'encarregat de treure les boles que han emparellat els setze millors equips del continent. 
Més afortunat ha estat el Reial Madrid, que també ha repetit rival. El Schalke 04 alemany serà el rival dels jugadors de Carlo Ancelotti als vuitens de final de la Lliga de Campions. Pep Guardiola també es trobarà amb un vell conegut de la seva etapa al Barça: el Bayern Munic tindrà com a rival el Xakhtar Donetsk.
La resta de partits són els següents: El Chelsea de José Mourinho jugarà contra el PSG de Laurent Blanc., l'Atlètic de Madrid jugarà contra el Bayer Leverkusen, la Juventus s'enfrontarà al Borussia Dortmund, el Basilea jugarà amb el Porto i l'Arsenal, amb el Mònaco.
El partit d'anada del Barça es jugarà el 24 de febrer i la tornada al Camp Nou el 18 de març, tres o quatre dies abans de la visita del Reial Madrid a Barcelona.
.......................................

LLIGA DE CAMPIONS

El Manchester City, un club ambiciós ple de cares conegudes

El club anglès ha patit moltes lesions però mica en mica intenta fer-se fort a Europa


 
Txiki Begiristain s'ho mirava amb cara seriosa. El Manchester City serà el rival del Barça de nou, com fa un any, als vuitens de final. Llavors, l'equip del Tata Martino va guanyar els dos partits.
El Manchester City jugarà de nou contra el Barça. Abans, els dos clubs han jugat els vuitens de l'any passat i uns amistosos, com un Gamper, el partit dels 75 anys del Barça o el partit inaugural del nou estadi del City, l'estiu del 2003. Amb els diners d'un inversor d'Abu Dhabi que va comprar el club ara fa quatre temporades, el City s'ha convertit en el nou gegant de la Premier i fa competència directa al seu etern rival, el Manchester United, i el Chelsea. Després de 40 anys sense títols, amb l'equip arribant a jugar a Tercera, el City ha guanyat dues lligues, la Copa i la supercopa anglesa en tot just tres anys.
Aquest any però, l'equip no acaba de rutllar malgrat ocupar la segona posició per darrera del Chelsea de Mourinho, en part per les lesions dels seus homes d'atac. David Silva i Touré Yaya -baixa pel partit d'anada- s'han perdut les darreres jornades, però ja han tornat. En canvi, són baixa Agüero, Jovetic i Dzeko. Ara, els tres haurien d'estar recuperats el proper febrer. En el darrer partit per exemple, va jugar de titular el davanter espanyol José Ángel Pozo, de 19 anys. Un jugador format al Madrid. Lampard està jugant amb el City aquests dies, en espera de saltar a l'equip propietat del Manchester City de la lliga americana. Però seria suplent, en funció de les baixes. Pellegrini pot modificar els seus sistemes tàctics, utilitzant tant un 4-2-3-1 com un sistema molt sud-americà, un 4-2-2-2 amb molts moviments interiors.
El City ha patit molt a la fase de grups. Va guanyar els dos partits classificant-se per davant la Roma, derrotada en el partit clau per 0-2. A casa però, només ha guanyat un partit, 3-2 contra un Bayern ja eliminat. Ferran Soriano mana als despatxos administrant els diners que arriben d'Abu Dhabi -serà també un duel entre els diners de Qatar i els d'aquest emirat-, apostant pel xilè Pellegrini, qui va arribar en lloc de Roberto Mancini, l'antic tècnic dels citizens. El City acaba d'inaugurar una ciutat esportiva que fa patxoca i inverteix en equips satèl·lit a la lliga australiana i americana.
El City destaca pel seu talent ofensiu. Agüero, lesionat durant les pròximes quatre setmanes, porta 19 gols i és la gran estrella ajudat per Dzeko, Silva i Nasri. O la contundència de Touré Yaya. En defensa, Zabaleta, exjugador de l'Espanyol, es fa estimar per la banda, ajudant el belga Kompany i una porteria on Hart mica en mica creix per davant de Caballero, fitxat del Màlaga. Més fluix en defensa, aquest any el City ha fitxat Sagna i Mangala per millorar. I els migcampistes Fernando i Zuculini.
Gràcies als diners del xeic Mansour bin Zayed al-Nahyan, el City ha passat de ser un històric amb greus problemes per mantenir-se a Primera, a aspirar a guanyar-ho tot. I ho fa amb Ferran Soriano, l'home que va intentar ser president del Barça, als despatxos. El City és ambiciós: vol ser global, potencia el futbol base, projecta ampliar el seu estadi i confia en poder, ara si, plantar cara al Barça. L'any passat, no va poder.
Manchester City
Entrenador: Manuel Pellegrini (3a temporada)
Figura: Sergio Agüero
Resultat Champions any passat: Eliminat als vuitens de final pel Barça
Palmarès: 4 lligues angleses, 5 copes angleses, 3 copes de la lliga, 4 Community Shield i 1 Recopa
Precedents amb el Barça: 2 partits, 2 triomfs del Barça (partits oficials)

........................................

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada