dilluns, 29 de desembre del 2014

El «federalisme» no suma

BON NADAL

El «federalisme» no suma

Un front Podem, ICV-EUiA i PSC passaria de 45 a 32 escons en només tres mesos

, Redacció | ND 29/12/2014 a les 10:17h


L'evolució electoral segons l'analista Jaime Miquel Foto: Font: JaimeMiquel.com


En el debat sobre si una llista única, paraigua o convencional dels partits independentistes tindria acceptació electoral, n'apareix un altre: quina acceptació electoral tindria un front federalista en unes suposades eleccions plebiscitàries. Comptat  i debatut, segons les darreres nou enquestes publicades un front articulat per Podem, ICV-EUiA i PSC passaria en tres mesos de 42 a 32 escons.

Un estudi del prestigiós analista electoral Jaime Miquel les enquestes publicades entre setembre a desembre d'enguany, el front federalista passaria d'uns virtuals 45 escons a 32. Un càlcul realitzat en els valors publicats d'empreses enquestadores com Sigma 2, Feedback, CEO, Gesop o NCReport.

Així l'enquesta de Sigma 2 de setembre passat atorgava al conjunt de Podem, ICV-EUiA i PSC un total de 45 escons. El mes d'octubre, la suma baixava fins a 36 diputats. L'enquesta de Jaime Miquel li atorgava a principis de novembre fins a 40 escons. Dies més tard, NCReport publicava una altra enquesta que rebaixava els diputats fins a 37. La segona onada del Baròmetre del CEO els hi atorgava 34. GESOP augmentava de nou fins a 36 escons. Sigma 2, en la darrera enquesta de novembre donava 38 escons a aquest front.

El mes de desembre, un cop paït el 9-N, Feedback publicava per a La Vanguardia una enquesta que atorgava al front federalista 32 escons. Exactament els mateixos que l'enquesta d'opinió política del CEO d'abans de Nadal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada