dimecres, 17 de desembre del 2014

La Garrotxa també vol formar part del sistema tarifari integrat


La Garrotxa també vol formar part del sistema tarifari integrat

Els grups parlamentaris presents al Consell Comarcal presentaran una esmena als pressupostos del 2015 perquè la comarca se sumi al Ripollès i el Berguedà

| ND 17/12/2014 a les 05:05h
 
La Garrotxa vol els mateixos descomptes per anar a Barcelona que les comarques veïnes. Foto: Arxiu ND

La Garrotxa també vol formar part del Sistema Tarifari Integrat de transport, on recentment s'han afegit el Ripollès, el Berguedà i la part d'Osona que no hi estava inclosa. Així ho creu el Consell Comarcal que està disposada a presentar una esmena als pressupostos de la Generalitat del 2015 en aquest sentit, a través dels diferents grups parlamentaris representats a la cambra.

Els representants polítics de la comarca no entenen com aquest territori n'ha quedat fora. I més, recordant que el 2010 la Generalitat havia promès que en formaria part a finals d'aquell any i fins i tot havia presentat la proposta al mateix consell. Entremig, però, hi van haver eleccions al Parlament i amb el canvi de govern a mans de Convergència i Unió, la proposta va quedar en un calaix argumentant que no hi havia diners per dur-la a terme.

"Nosaltres no fèiem res perquè se'ns havia dit que no hi havia recursos, però un cop hi ha una altra comarca que ho ha posat en marxa, ¿per què nosaltres no?", es pregunta el president del Consell, Joan Espona.

Consensuant el text de l'esmena

Ara, CiU, PSC i ERC estan consensuant una moció reclamant la integració tarifària, que portaran al plenari del consell del proper mes de gener. Un cop aprovada, s'entrarà com a esmena als pressupostos del 2015, com explica l'alcalde de Besalú i diputat al Parlament, Lluís Guinó: "Els proposo, si hi ha acord en aquest Consell Comarcal, que tots els grups parlamentaris d'aquest consell plantegem el contingut de l'esmena que presentarem al Parlament per intentar que la Garrotxa s'inclogui en aquesta integració tarifària que el govern esta plantejant".

El nou sistema tarifari que s'implantarà al Ripollès i Berguedà permetrà reduir entre un 22% i un 42% el preu del transport. A més, en els desplaçaments fins a Barcelona creen un pack de 7 zones que inclourà una targeta de 10 viatges de Rodalies de Catalunya o Teisa i una T-10 d’una zona, que en el cas del Ripollès costarà 53,85 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada