diumenge, 21 de desembre del 2014

Nadal nerviós, per Vicent Partal

OPINIÓ
A CARTES CREUADES

Vicent Partal

21.12.2014

Nadal nerviós

Vilaweb
La manca d'acord entre les forces sobiranistes catalanes està aconseguint que els nervis de la població estiguen a flor de pell. Quan escric aquestes línies res no indica que Mas i Junqueras, les dues peces claus de l' acord, estiguin en condicions de pactar res. Ben al contrari,

És veritat que l'acord, malgrat tot, pot saltar en qualsevol moment però el cansament de bona part de la població es fa més i més visible cada hora que passa. Hem fet cadenes humanes quilomètriques, ens hem comprat totes les samarretes imaginables, hem acudit a votar en massa desafiant l'estat... i ara estem aturats a l'últim revolt.

Tots diuen que hi haurà acord perquè no pot no haver-lo però a hores d'ara ja dubte fins i tot que el millor dels acords puga superar la decepció causada per aquesta temporada incomprensible que ha seguit al 9-N: les males cares tenen preu.

Però assumim que hi haurà acord, assumim que tenen raó els qui diuen que és impossible que no s'entenguen d'una manera o l'altra. Els últims dies ERC ha fet alguns gestos que han estat ben acollits. La seua duresa i intransigència , particularment la d'Oriol Junqueras, estan sent molt criticades en general. Sembla que han volgut baixar la tensió facilitant l'aprovació dels pressupostos. Esperem que això siga un senyal i que Mas rebaixe també el visible enuig dels últims dies. Perquè aquest viatge no té solució si CDC i ERC van cadascun pel seu costat. I això no cal ser un bruixot ni un endeví per saber-ho. Si hem arribat tan lluny durant el 2014 ha estat per la pressió de la societat civil, és cert Martxelo, però també per la coordinació entre CiU, ERC i CUP. Per anar més lluny la seguirem necessitant aquesta coordinació. A veure si és possible.

Que l'olentzero sigui generós amb vosaltres i que els reis ens portin la república!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada