dissabte, 20 de desembre del 2014

Junqueras ofereix a Mas la presidència a canvi d'anar dividits a les plebiscitàries

I SI AQUEST DOS , ARA, HO TRENQUEN TOT...?
20/12/2014

Junqueras ofereix a Mas la presidència a canvi d'anar dividits a les plebiscitàries

Sense títol
El líder d'ERC, Oriol Junqueras
 

El líder d'ERC segueix oposant-se a la candidatura sobiranista unitària i prioritza les llistes de partit

Lluís Bou
El Singular
El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha ofert avui al president Artur Mas mantenir la presidència a canvi de concórrer dividits a les plebiscitàries. En una entrevista al Suplement de Catalunya Ràdio, Junqueras ha donat a entendre que presentar-se en una candidatura d'ERC, encara que pugui incorporar algun independent, és per a ell una prioritat. I ha seguit totalment tancat en aquest sentit a una llista sobiranista unitària.

Segons Junqueras, Mas podria mantenir la presidència de la Generalitat durant els 18 mesos que anirien entre les eleccions i la declaració d'independència, sigui quin sigui el guanyador. Junqueras diu que Esquerra "ha estat, és i serà molt generosa" si els republicans guanyen les eleccions. No ha aclarit en aquest cas però quina lectura tindria un procés sobiranista conduït per un polític que ha perdut els comicis.

El líder d'ERC s'ha mostrat confiat que arribarà a un acord amb el president de la Generalitat, per a la convocatòria d'eleccions avançades molt aviat. En la breu reunió que van mantenir ahir al Parlament tots dos líders van coincidir en què el poble català vol poder votar.
Junqueras ha insistit en la fòrmula de les llistes separades per partits, i ha acusat el president Mas d'encallar-se en la proposta de candidatura sobiranista unitària que, segons el líder d'Esquerra, no aconseguiria sumar el màxim de vot independentista. "Hi ha gent que si no hi ha una llista independentista d'esquerres podria votar Podem", ha assegurat contradient el que apunta l'enquesta del CEO. 
Segons la seva opinió, els esforços haurien de centrar-se ara no tant a pactar el tipus de llistes electorals sinó a intentar posar-se d'acord "en coses que són molt més rellevants" com són el full de ruta a seguir després de la consulta del 9-N: "L'important és trobar la fórmula que sumi més gent i no exclogui a ningú", ha apuntat.
Per al líder republicà, no hi ha cap dubte que l'opció de l'independentisme és majoritària i que afirma que veu "molt clar que la independència guanyarà" i ha tret importància al fet que en l'enquesta del CEO el 'no' a la independència hagi guanyat al 'sí', perquè és una mostra "poc significativa per treure conclusions".
Junqueras ha apostat també per prorrogar els actuals pressupostos de la Generalitat fins després que es facin unes eleccions avançades en clau plebiscitària.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada