dimecres, 24 de desembre del 2014

Kilian Jornet rebenta el rècord de l'Aconcagua: 12 hores i 49 minuts

BON NADAL

Kilian Jornet rebenta el rècord de l'Aconcagua: 12 hores i 49 minuts

El català rebaixa quasi una hora la marca que havia aconseguit Jorge Egocheaga el 2007 (13 hores i 46 minuts) i supera un nou repte en el marc del projecte "Summit of my Life"

Especial: Kilian Jornet

| ND 23/12/2014 a les 22:00h
 

Kilian Jornet, en ple ascens a l'Aconcagua. Foto: Summits of my Life

Kilian Jornet ha Kilian Jornet ha tornat a fer història. L'atleta i aventurer català ha rebentat el rècord de l'Aconcagua amb un temps de 12 hores i 49 minuts. Un temps que suposa pràcticament rebaixar en una hora la marca que el 2007 va aconseguir Jorge Egocheaga (13 hores i 46 minuts). "Ho ha aconseguit", ha anunciat una piulada de l'equip de comunicació del projecte Summits of My Life.

"Estic realment molt feliç per aconseguir aquest nou repte. Ha estat molt dur, sobretot a partir de 6.500 metres on he notat l'efecte de l'alçada. De totes maneres aquests moments de patiment són els que sempre recordem", ha declarat a l'arribada a Horcones. També ha destacat que ha estat un dia excel·lent, a diferència del divendres passat quan el vent el va obligar a girar cua. Per aconseguir-ho ha hagut de cobrir 59,85 quilòmetres i superat 3.962 metres de desnivell positiu.

El cim més alt d'Amèrica del Sud es tractava de la penúltima etapa del Summits of My Life. Pel 2015 deixa el repte en majúscules, l'intent de rècord de l'Everest. A més, té pendent tornar a l'Elbrús on, a causa del fred, no va aconseguir arribar al cim l'any passat.

Rècord a la segona

Kilian Jornet ha començat a les 10 de matí (hora catalana) el segon intent de rècord d'ascens i descens de l'Aconcagua després que la setmana passada hagués d'avortar el primer a causa del fort vent que bufava per sobre els 6.000 metres. El temps a batre era de 13 hores i 46 minuts, assolit per Jorge Egocheaga. Poc després de les nou del vespre s'ha sabut que, després de coronar el cim, ja havia passat pel camp base de Plaza de Mulas. D'aquesta manera, tenia poc menys de tres hores per completar els darrers 25 quilòmetres.

"Aconcagua segon round. En Kilian ja està en camí del cim. Endavant!". Amb aquesta piulada l'equip de comunicació de Summits of My Life ha anunciat a les 10, hora catalana, que el català tornava a iniciar un intent de rècord. A les dues han explicat que ja havia superat el refugi de Plaza de Mulas (foto), a 4.300 metres, i que el temps era perfecte –sense vent- i les sensacions bones.

El 19 de desembre va arribar fins a la cota 6.200 però les ratxes de fins a 90 km/h el van fer desistir. "Considero aquest intent fallit un gran entrenament en altitud", va declarar després d'enllaçar Horcones, a 2.950 metres, i el punt on va girar cua amb unes 14 hores (pujar i baixar). En aquesta ocasió la sueca Emelie Forsberg, parella de Jornet, ha optat per no provar també d'establir el rècord femení a la muntanya més alta de l'Amèrica del Sud, segons ha explicat al seu Facebook.

Jornet ja havia "tastat" el dilluns anteriors les sensacions que es tenen al cim de la muntanya més alta d'Amèrica del Sud en plena aclimatació. En principi, el català pretenia buscar el rècord d'ascens i descens de l'Aconcagua (6.962 metres) des de Plaza de Mulas, situat a 4.300 metres d'alçada. El repte era rebaixar el temps que va aconseguir Bruno Brunod, un dels grans referents del català, l'any 2000 (5 hores i 57 minuts). Tanmateix, finalment ha optat per la ruta des d'Horcones on el rècord el tenia Jorge Egocheaga (13 hores i 46 minuts) des del 2007.


COMENTARIS

OBSESSIÓ
Anònim, 24/12/2014 a les 07:07
Te un gran mèrit d'esforç físic. No obstant això, no és una mica obsessiu anar buscant rècords ni que siguin tant bells com pujar muntayes?
Es passió per la muntanya o és evasió a través de la muntaya?


superacio
Anònim, 24/12/2014 a les 08:53
No crec que sigui obsesio es superacio.Son metes que es fica un perque quan un ya o a guanyat tot necesita algun repte per continuar al cim de la competicio.


Felicitats, Kilian
Anònim, 24/12/2014 a les 12:57
Ets el més gran, ets únic!!!

@07.07, tu no tens cap obsessió, tu tens una enveja que se't menja, gamarús!

Segur que si sigués un americà, francès, rus o xinès, bavejaries internacionalisme. Vés a cagar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada