dilluns, 8 de desembre del 2014

El Financial Times es qüestiona si el procés afecta la venda d'habitatges

El Financial Times es qüestiona si el procés afecta la venda d'habitatges

"Barcelona atrau compradors estrangers tot i la inestabilitat política", exposa el rotatiu econòmic

| ND 07/12/2014 a les 12:55h
 
Captura de l'article del Financial Times en el que analitza la situació immobiliària Foto: Redacció

El periòdic econòmic britànic Financial Times publicava divendres un article en el que es qüestionava com estava afectant el procés sobiranista en la venta d'immobles: "Barcelona atrau compradors estrangers malgrat els temors d'una possible inestabilitat política i monetària a la regió espanyola".

Després de la caiguda del 40% dels preus a causa de la crisi immobiliària, en els últims dos anys, els preus baixos i la manca de noves propietats han activat el comerç d'apartaments d'alta gamma a Barcelona. Un mercat i una recuperació que ha estat impulsada, sobretot, pels compradors rics d'Europa occidental, Rússia, Àsia i Orient Mitjà. Segons apunta, l'any passat, més del 80 per cent de les propietats residencials que es van vendre, ho van fer per més d'un milió d'euros.

Tot i això, l'article mostra la preocupació dels inversors davant del moviment independentista de Catalunya per si aquest soscavés l'incipient recuperació. Prenent declaració a diversos inversors i consultors, aquests exposen que la incertesa provindria d'un possible col·lapse o d'un canvi de moneda.

Però el procés independentista no és la seva única preocupació. Els possibles canvis de govern provocats pels casos de corrupció, tant a Espanya amb Podem, com a Catalunya amb ERC, també "els posen nerviosos", en considerar-los partits "antiestablishment".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada