dissabte, 11 d’octubre del 2014

Triplet històric de Kilian Jornet

Triplet històric de Kilian Jornet

El català guanya la Copa del Món de Km de Vertical en imposar-se a la Limone Extrem 

És el primer home en aconseguir els tres títols després d'assegurar-se les modalitats d'skyrace i ultrasky

Laura Orgué tampoca falla i encadena la tercera Copa del Món consecutiva

Especial: Copa del Món-Campionat del Món de Curses Verticals

| ND 10/10/2014 a les 20:12h
 
Kilian Jornet, campió de la Copa del Món de KV Foto: @albertjorquera

 
Kilian Jornet ha fet història. El corredor de la Cerdanya ha guanyat el Kilòmetre Vertical de la Limone Extreme i s'ha assegurat la victòria a la Copa del Món de l'especialitat. Un triomf que li permet sumar un triplet inèdit ja que en una sola temporada ha acumulat els tres circuits mundials: skyrace, ultrasky i quilòmetre vertical.

Jornet ha completat el recorregut amb un temps de 37 minuts i 27 segons. El segon classificat ha estat Urban Zemmer, un autèntic especialitat dels quilòmetres verticals, que ha creuat la meta amb 38:05 i manté el rècord de la prova. Marco Moletto, amb 38:19, ha completat el podi i serà segon a la general.

També cal destacar la quinzena posició de l'andorrà Ferran Teixidó (43:04) –arribava a la prova de la Llombardia com a tercer de la general- i la dissetena del berguedà Joan Freixa (43:43), l'únic membre de la selecció catalana que participava a la prova.

"No m'hauria pogut imaginar guanyar els tres títols"

“A l'inici de la temporada no m'hauria pogut imaginar que seria capaç de guanyar els tres títols”, ha reconegut Jornet després de la cursa. Això sí, aquesta Copa del Món li fa “especial il·lusió” per haver-se “aconseguit colar en un món amb grans especialistes”. La cursa, segons assenyala el corredor català, ha estat molt ràpida i dura. “Hem sortit junts amb l'Urban i en Marco i he decidit atacar al principi per intentar agafar una mica de distància. Tanmateix, no he pogut baixar la guàrdia en cap moment”, ha afegit.

Tercera victòria consecutiva de Laura Orgué

En categoria femenina Laura Orgué no ha fallat i s'ha assegurat la victòria a la general a la Copa del Món per tercera vegada consecutiva. El triomf a la prova de la Llombardia ha estat per Christel Dewalle (44:51), dos minuts més ràpid que la catalana (46:51) que ha tancat la Copa del Món amb dues victòries i dos podis en quatre proves. Antonella Confortola, amb 48:16, ha estat tercera a la Limone Extreme.
View image on Twitter
Kilian Jornet és el triple campió de la Copa de Món 2014 @Skyrunning_com. FOTO de @Talkultra http://www.naciodigital.cat/naciomuntanya/noticia/979/triplet/historic/kilian/jornet 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada