divendres, 17 d’octubre del 2014

Santi Vidal: "És impossible impugnar la nova consulta"

17/10/2014
Consulta

Santi Vidal: "És impossible impugnar la nova consulta"

"Han gravat el que faig fora del meu horari laboral", diu el magistrat de l'Audiència de Barcelona

Bernat Vilaró
El Singular
El magistrat de l'Audiència de Barcelona, i un dels jutges que està preparant l'esborrany de la Constitució Catalana, Santiago Vidal, es mostra optimista amb el nou 9-N en una entrevista a 'El Punt Avui': "Em sembla la millor opció i l'únic que em sap greu és que no s'hagi fet de manera unitària. A més, com a jurista haig de dir que aquesta alternativa és d'una impugnació gairebé impossible".

"Penso que no és bo desobeir les lleis. Però entenc que, veient l'actitud sistemàticament prohibicionista del govern espanyol, algú ho hagi plantejat. El Parlament i el govern només tenien dues opcions: o tirar pel dret fent valer la llei catalana o el que ha decidit el president Mas, que és buscar una alternativa", afegeix el jutge.

Amb la nova consulta, "parlem d'un acte de participació ciutadana que recolzarà sobre una llei perfectament vigent. Espero que el dia 9 tots els ciutadans de Catalunya que vulguin vagin a votar", ha reiterat Vidal.

Indignació

El jutge va saber dilluns que la comissió disciplinària del Consell General del Poder Judicial ha optat per no suspendre'l de les seves funcions: "Han gravat el que faig fora del meu horari laboral, fent activitats que suposo que ells consideren del seu interès. I no, no té res de normal i, que jo sàpiga, no hi ha cap precedent d'una cosa com aquesta", continua en l'entrevista.

Constitució Catalana

"La intenció és tenir el primer esborrany acabat al gener i posar-lo a disposició de la ciutadania, perquè hi faci les consideracions que vulgui per un termini mínim de sis mesos, com es va fer a Islàndia", ha assegurat Vidal. "Esperem que siguin milers d'aportacions, per poder estudiar-les i incorporar les més adients al document definitiu, que volem lliurar al Parlament a final d'any [2015]", ha explicat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada