dissabte, 11 d’octubre del 2014

Prova de força d'Ara és l'Hora una setmana després del Dia de la Hispanitat

10/10/2014
Consulta

Prova de força d'Ara és l'Hora una setmana després del Dia de la Hispanitat

Pedrera
La Pedrera, de groc

L'acte central de la campanya, del dia 19, té confirmada l'assistència dels líders dels partits proconsulta

Bernat Vilaró
El Singular
L'acte central de la campanya 'Ara és l'Hora', conjunta entre l'ANC i Òmnium, tindrà lloc el diumenge 19 d'octubre a Plaça Catalunya, el mateix escenari on el diumenge dia 12 d'octubre es concentrarà l'unionisme espanyol, convocat per Societat Civil Catalana (SCC), en un acte conjunt amb el PP. Serà una prova de força entre les dues convocatòries, tot i que si continua la dinàmica de les últimes mobilitzacions tot indica que la del 19 superarà amb escreix la del 12.

L'objectiu és tornar a exhibir la unitat i la majoria que hi ha a Catalunya a favor de la consulta del 9 de novembre. En aquest acte que es preveu massiu, altre cop, hi assistiran representants de tots els partits proconsulta, dies després de la "setmana clau" que han vaticinat els dirigents en sortir de la segona reunió mantinguda ahir, al Palau Robert.

Ja han confirmat que aniran a l'acte del 19-O el conseller de la Presidència i portaveu del govern català, Francesc Homs, el líder d'ERC, Oriol Junqueras, el coordinador general de CDC, Josep Rull, i diferents representants d'ICV, EUiA, la CUP i UDC.


La roda de premsa d'Ara és l'Hora d'avui

Un país groc

Entre les accions que durà a terme la campanya 'Ara és l'Hora' per tenyir tot el país de groc, destaca la que es farà a La Pedrera, on s'hi lluirà la setmana que ve una gran lona amb el lema "Volem fer un país nou" (com es veu en la imatge projectada, a dalt a la dreta).

En la roda de premsa de presentació de l'acte del 19-O, Carme Forcadell, presidenta de l'ANC, i Muriel Casals, presidenta d'Òmnium, han avisat que "no acceptarem una consulta descafeïnada, perquè no volem un país descafeïnat. La consulta ha de ser seriosa i l'ha de convocar el govern català".

D'altra banda, tant Forcadell com Casals han reiterat la seva confiança en els partits proconsulta perquè entenen que estan "treballant tots junts" de cara al 9-N, i que les reunions que s'han celebrat, i les que s'hagin de celebrar, s'emmarquen dins de la "normalitat".



Calçada, Bel i Reyes


"L'acte del 19-O no és un acte qualsevol, marcarà l'entrada a la fase final de la campanya", ha avisat Casals, que ha assegurat que també serà "un acte de pressió positiva important perquè el 9-N se celebri la consulta". D'altra banda, Forcadell ha insistit que el diumenge 19 es vol demostrar "que som molts i que hem arribat fins aquí gràcies a això".

"Demostrarem aquesta àmplia majoria i la gran unitat al voltant del 9-N", ha reiterat la presidenta de l'ANC. "No farem cap pas enrere, votarem i guanyarem. El dia 19 us esperem a tots a plaça Catalunya". Finalment, Ignasi Termes, coordinador de l'acte, ha informat que hi assistiran Miquel Calçada, Germà Bel, Eduardo Reyes, i "molts altres per demostrar la unitat de la societat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada