dissabte, 11 d’octubre del 2014

El Barça se suma al Pacte Nacional pel Dret a Decidir

JA ÉS L'HORA...!!!

anapixel

El Barça se suma al Pacte Nacional pel Dret a Decidir

Bartomeu va enviar dilluns una carta a Joan Rigol comunicant-li la decisió del club

Una senyera gegant al Camp Nou.
ALBERT BERTRAN
Una senyera gegant al Camp Nou.
EL PERIÓDICO / BARCELONA
Divendres, 10 d'octubre del 2014 - 10.39 h
El Futbol Club Barcelona s'ha sumat al Pacte Nacional pel Dret a Decidir. Així ho ha confirmat aquest divendres a RAC-1 i a Catalunya Ràdio el coordinador del plataforma, Joan Rigol, que ha explicat que el president del club, Josep Maria Bartomeu, li va enviar dilluns una carta en què li comunicava la decisió de la directiva blaugrana.
En un principi la directiva del Barça havia evitat pronunciar-se sobre aquest tema per considerar-lo una qüestió sensible, però finalment ha canviat d'opinió. Dilluns passat, el portaveu de la directiva blaugrana, Manel Arroyo, es va mostrar ambigu en roda de premsa sobre si el club s'adheriria al Pacte Nacional. "Defensarem el dret a decidir. Som un club català i catalanista. Ho hem dit en diverses entrevistes i en algun document. És un tema molt sensible i per això estem parlant amb el Pacte Nacional", va assenyalar llavors.
El text de la carta de Bartomeu aclareix el posicionament del club. "El FC Barcelona va expressar fa un any en paraules del seu president l'inequívoc suport al Dret a Decidir davant l'assemblea de compromissaris del 5 d'octubre del 2013. El president va dir textualment: 'Sempre estarem al costat del nostre país i de la voluntat del seu poble. Defensem el dret a decidir perquè forma part dels drets fonamentals que han de tenir les persones i tots els pobles '. Al llarg d'aquest any hem reiterat aquestes paraules en diverses ocasions. Malgrat la solemnitat d'aquesta declaració, que ens va semblar bastant aclaridora respecte a la nostra posició en el procés que està vivint el poble de Catalunya, vull reconfirmar la nostra adhesió al Pacte Nacional pel Dret a Decidir".
Des de feia setmanes socis del club estaven recollint firmes per reclamar a Bartomeu que el Barça s'adherís al Pacte Nacional. El Pacte està integra per més de 3.5000 entitats civils, culturals, econòmiques, sindicals, ajuntaments i els grups que recolzen la consulta al Parlament: CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada