diumenge, 5 d’octubre del 2014

Els municipis, disposats a posar les urnes si l'Estat ho prohibeix al Govern

Els municipis, disposats a posar les urnes si l'Estat ho prohibeix al Govern

 

Mas, en el moment de rebre les mocions. Foto: Jordi Borràs

El president de l'ACM, Miquel Buch, assegura que els ajuntaments estan oberts a totes les possibilitats de per celebrar la consulta

Especial: Referèndum d'independència de Catalunya 9 de novembre de 2014

, Redacció | ND 05/10/2014 a les 10:42h
 
El president de l'Associació Catalana de Municipis i un dels protagonistes de l'acte de lliurament de les mocions proconsulta d'ahir al Palau de la Generalitat, Miquel Buch, s'ha mostrat obert a suplir el Govern en cas que no es permeti celebrar el 9-N i organitzar la consulta si li ho demanen.  En declaracions a Catalunya Ràdio d'aquest matí, Buch ha assegurat que els ajuntaments “estem al servei” dels grups parlamentaris i de la Generalitat i compliran el que acordin.

“No hem d'avançar esdeveniments , hi ha una unitat política al voltant del dret a decidir i són els grups parlamentaris els que ens han d'indicar el que hem de fer”, ha afegit Buch. D'aquesta manera, el president de l'ACM i alcalde de Premià de Mar, apuntava la possibilitat que en el seu dia va proposar el Consell Assessor per a la Transició Nacional i que el president de la Generalitat, Artur Mas, va recordar en el debat de Política General: que els consistoris i la societat civil organitzessin la consulta. De fet, l'AMI ja ho va plantejar en la darrera assemblea de l'ANC celebrada a Tarragona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada