dilluns, 27 d’octubre del 2014

La exdiscoteca Roc 34 i el cingle de Cabrera d'Osona es tenyeix de groc

País groc

La exdiscoteca Roc 34 i el cingle de Cabrera d'Osona es tenyeix de groc

| ND 27/10/2014 a les 09:50h
Galeria de fotos de la pintada de groc al Roc 34 (A. Costa)
Galeria de fotos de la instal·lació de les teles grogues al Collsacabra (J.M. Montaner)

Les teles grogues onejant al cingle de Cabrera. Foto: Josep Maria Montaner

L'ANC i Òmnium Cultural, com a promotors de la campanya “Ara és l’hora”, han organitzat diverses accions a Osona fins al 9 de novembre. Les propostes es basen en el groc, el color de la campanya, i mobilitza centenars de voluntaris. Dues de les accions més espectaculars s’han viscut aquest cap de setmana.

A la primera, dissbte, l’Assemblea Territorial Collsacabra per a la Independència va vestir Cabrera de groc en una acció conjunta amb l’equip d’Anigami Aventura i el suport de voluntaris del territori, entre els que hi havia dissenyadores i cosidores. El muntatge va començar a les nou del matí i la instal·lació va quedar finalitzada als volts de les onze.

Escaladors professionals i voluntaris van ser els encarregats d’anar vestint Cabrera. Les teles que es van col·locar a la muntanya tenien una llargada de 50 metres i una amplada de 8 metres. La seva extensió la fa visible des de molts punts de la comarca d’Osona.
 

Un noi pintant de groc la façana del Roc 34, aquest dissabte. Foto: Adrià Costa

La segona, la pintada de groc de l’antiga discoteca del Roc 34, a Vic, que es va poder executar gràcies a la col·laboració d’una trentena de voluntaris. De cara a diumenge de la setmana que ve, 2 de novembre, un grup de grafiters hi acabaran de donar el toc final. En total, s’hauran utilitzat uns 150 litres de pintura per a aquesta acció.

Balcons i aparadors grocs

L’ANC i Òmnium han fet una crida a la “col·laboració ciutadana” per posar domassos als balcons. És per això que aquest dilluns es farà pública una llista de comerços a on es podran adquirir aportant-hi la voluntat. Es podrà consulta als webs d'Òmnium Osona i ANC Osona. També s’anima els comerços a posar elements grocs als seus aparadors. La idea és que el groc inundi al màxim de llocs possibles de tots els carrers, places i vies d’Osona.

Dimarts vinent, amb motiu del derbi d’hoquei entre el Voltregà i el Vic, el groc també serà protagonista en tres moments claus de l’enfrontament.

Per al 8 de novembre, el dia abans de la consulta, es prepara una rua de vehicles grocs. Tothom que tingui qualsevol vehicle groc (moto, cotxe...) i vulgui participar es pot posar en contacte amb l’ANC i Òmnium a través del correu osona@omnium.cat.

En total, durant aquests dies, es preveuen distribuir 20.000 domassos o banderoles grocs perquè es pengin als balcons, 4.000 cartells, 700 pancartes, 600 litres de pintura, 500 bobines de plàstic i fins a 1 quilòmetre de tela groga.

Voluntaris de l'ANC i Òmnium pintant de groc la façana del Roc 34. Foto: Adrià Costa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada