dimecres, 29 d’octubre del 2014

Els «euros catalans» arriben al «Bild»

Els «euros catalans» arriben al «Bild»

El tabloide de major tirada d'Europa informa els seus més de tres milions de lectors sobre el procés català

| ND 29/10/2014 a les 10:50h
 
El procés independentista català és poc conegut entre l'opinió pública alemanya. Així ho explicaven a Nació Digital tant el delegat a Madrid del "think tank" del SPD, Michael Ehrke, com l'investigador Jörg Mose. Ara, gràcies a la cobertura que el diari El Mundo va dedicar als "euros catalans", presentant-ho com un intent de la Generalitat de disposar de moneda pròpia en cas d'independència, l'actualitat catalana ha irromput al tabloide alemany Bild, el de major tirada d'exemplars de tot Europa.

I és que al Bild també li ha cridat l'atenció aquesta moneda encunyada com un "divertimento" per un particular, presentant-ho també com una "nova ofensa" al govern espanyol. Segons el diari, el Govern ja ha permès la circulació legal d'aquestes monedes en territori català, "sense consultar-ho amb el Tresor espanyol, que té el dret exclusiu d'encunyar moneda".

"La rivalitat entre Barcelona i Madrid ja no és només al camp de futbol", explica el diari als seus més de tres milions i mig de lectors. Ressalta la concentració independentista del diumenge 29 a la plaça de Catalunya, en què "més de 100.000 catalans van reclamar la independència", i que "el govern català originalment havia volgut celebrar un referèndum sobre la independència el 9 de novembre", però que "arran de la prohibició per part del Tribunal Constitucional espanyol" s'ha reformulat la proposta en "un referèndum no vinculant".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada