dimarts, 21 d’octubre del 2014

Proves Numismàtiques, prototips de monedes de la Catalunya independent

Proves Numismàtiques, prototips de monedes de la Catalunya independent

| ND 21/10/2014 a les 19:05h  

El Gremi de Filatèlia i Numismàtica ha presentat la sèrie de Proves Numismàtiques Catalunya 2014, una sèrie de vuit prototips que podrien conformar l’hipotètic projecte de les futures monedes catalanes.

Proves Numismàtiques, prototips de monedes de la Catalunya independent

L’associació, que té com a objectiu promoure la filatèlia, la numismàtica i el col·leccionisme, vol deixar constància històrica de l'actualitat catalana amb aquestes 8 proves numismàtiques, així com amb la sèrie de 8 proves filatèliques i una prova numismàtica commemoratives del Tricentenari dels fets de 1714 que es van presentar el passat setembre a l'antiga seca de Barcelona.

Les proves numismàtiques -sense valor legal i que per tant no es poden posar en circulació-, equivalen a les vuit monedes d'euro actuals i tenen dissenys referents a la història i la cultura catalanes a l'anvers. Al revers hi apareix la paraula 'prova'.

Els dissenys estan dedicats a l'Onze de Setembre de 1714; el 14 d’abril de 1931, proclamació de la república catalana; el 17 de gener de 1641, proclamació de la república catalana; Jaume I el Conqueridor; la Vall d’Aran; les quatre barres; els diables i les sardanes.

Les Noves Proves Numismàtiques Catalunya 2014 es poden adquirir als comerços agremiats del Gremi de Filatèlia i Numismàtica a un preu de venta al públic recomanat de 18 euros. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada