dimarts, 14 d’octubre del 2014

Mas: «La consulta definitiva són unes eleccions amb llista conjunta»

EMBOLICA QUE FA FORT...!!!

Mas: «La consulta definitiva són unes eleccions amb llista conjunta»

El president assumeix que no es pot organitzar la consulta amb el Decret suspès acollint-se a "marcs legals preexistents" però convoca els catalans a votar el 9-N amb una nova fórmula posant sobre la taula les plebiscitàries

Especial: Referèndum d'independència de Catalunya 9 de novembre de 2014

, Palau de la Generalitat | ND 14/10/2014 a les 10:16h
 


Cap a les plebiscitàries. El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest matí que la "consulta definitiva seran unes eleccions amb una llista conjunta i un programa comú que si treu majoria absoluta ja sabrem qui ha guanyat". Aquest és el full de ruta que ha proposat el president després del fiasco de la cimera proconsulta celebrada ahir al Palau de Pedralbes.

En una compareixença a la Sala Gòtica del Palau, Mas ha assegurat que tot i unes plebiscitàries, el 9-N "va endavant, no tots junts però endavant". Mas ha avançat que s'utilitzaran "marcs legals pre-existents plenament vigents" per celebrar-la. De fet, el president ha admès que no es pot fer la consulta amb el decret i llei de consultes suspesos. Per fer-ho, el Govern utilitzarà una altra fórmula legal, més de 20.000 voluntaris per celebrar-la, la pregunta pactada i els col·lectius previstos. Els resultats se sabran el dia 10.

"Unes eleccions plebiscitàries poden fer mandra per alguns però a Madrid fan por", ha afegit. "Aquestes eleccions estan més verdes que madures", ha aclarit. Ara bé, l'objectiu prioritari de Mas és que el 9-N es pugui votar i per això ha pregat "a la gent que hi vagi a votar".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada