dissabte, 18 d’octubre del 2014

El 68% de les empreses catalanes són familiars

El 68% de les empreses catalanes són familiars

Redacció Barcelona 18|10|2014 Via Empresa

Gairebé la totalitat de les companyies familiars són pimes i ocupen el 72% dels treballadors del territori

L'empresa catalana, sovint d'arrel familiar, té com a repte la transmissió generacional.ACN
LES CLAUS Les empreses familiars representen més del 65% del PIB espanyol
Generen 2,2 milions de treball i ocupen el 72% dels treballadors catalans
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Les empreses que compten amb socis familiars constitueixen l’entramat bàsic de l’economia catalana i també de qualsevol economia desenvolupada. Segons un estudi del Ministeri d’Industria, Turisme i Comerç les empreses familiars formen el 68% de les companyies i el 90% d’elles son pimes. S'estima, també, que representen entre un 65% i un 70% del PIB espanyol.

A Catalunya, les empreses familiars generen 2,2 milions de llocs de treball, dels quals 1,8 milions serien assalariats i 400 mil autònoms. Amb aquestes xifres, se sap que el 72 % dels treballadors catalans ocupats presten serveis en empreses familiars i que generen el 74% de les vendes en la categoria de petites empreses.

Professionals preparats per a la gestió
La rellevància econòmica de l’empresa familiar i la necessitat de professionalitzar la gestió d’aquelles que tenen una menor dimensió per tal de facilitar el seu creixement i desenvolupament, ha portat la Cambra de Comerç de Barcelona a iniciar una formació específica dirigida a l’empresa familiar.

El curs està dirigit a pimes, l’eix de l’economia catalana, que busquin fer front als problemes que puguin sorgir dins d’una empresa familiar i resoldre’ls amb innovació i professionalitat, així com dotar-los de les eines clau per a la presa de decisions en el marc d’una empresa familiar.

La Cambra, amb la col·laboració de l’Associació Catalana de l’Empresa Familiar, organitza a la seva seu de Barcelona l’únic curs orientat als membres dels consells d’administració d’empreses familiars.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada