dilluns, 18 d’agost del 2014

«USA Today»: Catalunya tirarà endavant la votació del 9N malgrat l'intent de bloqueig de Rajoy

«USA Today»: Catalunya tirarà endavant la votació del 9N malgrat l'intent de bloqueig de Rajoy

Especial: Via Catalana

| ND 18/08/2014 a les 11:04h
 

El diari americà USA Today s’ha fet ressò de la consulta sobre el futur polític de Catalunya que el govern català té prevista pel proper dia 9 de novembre. En un article publicat aquest diumenge dia 17 publica que “és probable que Catalunya tiri endavant la votació sobiranista del 9 de novembre tot i els intents del president Mariano Rajoy per bloquejar-la”. 
 
La convocatòria d'aquesta consulta no ha passat desapercebuda als Estats Units. El rotatiu USA Today també explica que “aquesta tardor serà clau en el divorci nacional a Europa, que començarà el dia 18 de setembre amb el referèndum d’Escòcia i la seva possible ruptura amb el Regne Unit”. 
 
"No hi ha dubte que a Espanya i a altres llocs estan mirant molt de prop aquest referèndum", explica Richard Whitman, expert en la política europea de la Universitat de Kent d’Anglaterra. I afegeix: “El fet que Escòcia esdevingués independent i entrés a la Unió Europa de manera senzilla crearia un precedent important per Catalunya”.
 
L’article també recorda que Madrid ja ha rebutjat en altres ocasions un referèndum sobre la independència al País Basc i que aquests l’han demanat durant més d’una dècada. També recull les declaracions d’Albert Royo-Mariné, secretari general del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya: “Independentment del resultat, el referèndum escocès és una victòria per a la democràcia i el sentit comú, i per tant, és un gran exemple per als catalans".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada