dissabte, 23 d’agost del 2014

Paluzie: «Ens calen tres milions de votants, dos a favor del sí i sí»

XLVI Universitat Catalana d'Estiu

per Jordi Palmer

Paluzie: «Ens calen tres milions de votants, dos a favor del sí i sí»

La vicepresidenta de l'UCE fixa la participació necessària per forçar la negociació a tres bandes amb l'Estat i la Unió Europea

Especial: Universitat Catalana d'Estiu 2014

| ND 23/08/2014 a les 13:31h
 
Elisenda Paluzie, aquest dissabte a Prada Foto: Jordi Palmer / Nació Digital

Tres milions de votants en la consulta del 9N. Aquesta és la xifra que Elisenda Paluzie, vicepresidenta de l'UCE i professora de teoria econòmica, considera necessària per garantir l'obertura de negociacions a tres bandes, amb la Unió Europea i l'Estat espanyol, sobre el futur polític de Catalunya. "Volem que tres milions de persones vagin a votar el 9N en una consulta organitzada per les institucions i que uns dos milions votin 'Sí' i 'Sí'", ha assegurat, afegint que amb aquestes xifres "segur que seiem a la taula de negociació".
 
Així mateix, Paluzie ha assenyalat la "paradoxa" en al que es trobarà l'Estat si prohibeix la consulta, ja que "si ens neguen el dret d'autodeterminació per referèndum ens l'estan reforçant", tot indicant que des de la banda catalana cal fer "un procés escrupolosament democràtic fins al final".
 
Paluzie ha fet aquestes declaracions en el marc del col·loqui "Any Zero" que ha tingut aquest dissabte a la 46a edició de la Universitat Catalana d'Estiu a Prada (Conflent), al costat de Vicent Partal, que ha donat per bona la xifra dels tres milions, Alícia Casals i Hervé Pi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada