dilluns, 18 d’agost del 2014

El port de la Ràpita té assegurades més escales de creuers l'any vinent, després de l'estrena d'enguany

Dilluns  18.08.2014  06:00
Autor/s: ACN

El port de la Ràpita té assegurades més escales de creuers l'any vinent, després de l'estrena d'enguany

El vent fa suspendre dues aturades del vaixell Star Flyer i el consistori demana una actuació de dragatge a la badia i al canal

Vilaweb
El port de Sant Carles de la Ràpita (Montsià) ha acollit aquest estiu les primeres escales de creuers amb un impacte econòmic positiu, segons que ha destacat el batlle de la localitat, Joan Martín Masdéu. Els resultats han estat tan bons que la companyia que gestiona el creuer Star Flyer té intenció de fer-hi set escales l'estiu vinent i dues companyies nord-americanes també s'hi han interessat. Amb tot, el vent ha fet la guitza al primer creuer que ha operat a les Terres de l'Ebre perquè ha hagut de suspendre dues escales de les sis previstes per a aquest estiu. L'Ajuntament de la Ràpita demana una actuació de dragatge a la badia i al canal per garantir l'accés dels vaixells.
'Érem conscients que era la primera pedra d'un camí llarg perquè sabíem que les companyies necessiten tenir una bona acollida de la destinació, però ens consta que ha estat satisfactòria', ha valorat Martín. També ha destacat que la companyia Star Clippers ha vist 'un potencial molt important' a les Terres de l'Ebre, com demostra el fet que el creuer Star Flyer hagi previst de cara a l'estiu vinent una escala més que enguany. A més, es treballa perquè pugui fer aturades més llargues, perquè fins ara el vaixell només ha atracat mig dia a la Ràpita, entre les vuit del matí i les tres d'horabaixa. 'Malgrat tot, som una destinació incipient i ens falta fer promoció', ha explicat el batlle.

El creuer Star Flyer, de 110 metres d'eslora, té una capacitat per a uns 170 passatgers i enguany havia programat sis escales al port ebrenc, dins una ruta que arrenca a Palma i visita les Illes Balears i la ciutat de València. La primera aturada a la Ràpita, prevista per al 9 de juliol, i l'última, el 13 d'agost, es van haver de suspendre pel fort vent de mestral. El batlle ha explicat que, en aquestes situacions, el vaixell ha d'entrar al port a més velocitat i necessita un calat més gran.

Per evitar aquesta situació, que es considera 'poc habitual', el consistori demana una actuació de dragatge a la badia i al canal per garantir l'accés dels vaixells. 'Ho vam demanar a la Generalitat, però enguany ja s'ha fet l'esforç de dragar el port de Cemex a Alcanar', ha reconegut Martín.

Turistes amb un poder adquisitiu elevat

Un centenar de persones en cada aturada ha decidit recórrer el municipi i participar en diverses activitats, com ara rutes en caiac per la badia dels Alfacs, observació d'ocells o visita a les muscleres, entre més. El batlle ha destacat que, si bé no es tracta d'un gran nombre de visitants, l'impacte s'ha notat en comerços i restaurants.

'No ha estat un "boom", però ha aportat molta qualitat perquè són visitants amb un alt poder adquisitiu', ha dit. El perfil majoritari és el d'estranger, de nacionalitat anglesa, americana o francesa, de mitjana o tercera edat i amb un alt poder adquisitiu, perquè una setmana en aquest creuer costa uns 3.000 euros per persona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada