dimecres, 13 d’agost del 2014

'Financial Times' diu que Rajoy ha d'aprofitar l'escàndol Pujol per forçar Mas a una entesa

'Financial Times' diu que Rajoy ha d'aprofitar l'escàndol Pujol per forçar Mas a una entesa

El diari britànic diu en el seu editorial de dimarts que el cas Pujol planteja "riscos i oportunitats" per al procés català

El britànic 'Financial Times' va publicar dimarts un editorial titulat "la vergonya de Catalunya, una taca per a Espanya" on argumenta que l'escàndol Pujol planteja "riscos i oportunitats" per al procés català i podria facilitar una entesa entre Mas i Rajoy. El diari argumenta que "sembla probable que l'escàndol afecti significativament el debat sobre l'independentisme català, i si és mal gestionat, podria portar a la radicalització de les posicions dels dos camps. Si es gestiona bé, però podria ser una oportunitat perquè Rajoy i Mas s'impliquin  de manera més constructiva".
El diari alerta que el cas podria portar a una ruptura entre Convergència Democràtica i Unió, que forcés eleccions anticipades, en les quals "els partits pro-independència guanyarien poder. I si això passés, el parlament català estaria temptat a aprovar una declaració unilateral d'independència, que enfonsaria el país a una crisi constitucional sense precedents des de la transició".  Per això FT aconsella a Rajoy que "aprofiti el moment de relativa debilitat de Convergència per treballar en les últimes propostes de Mas sobre finançament i política educativa".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada