dijous, 14 d’agost del 2014

Les quatre diputacions i el Govern recorden a Prada el llarg periple de la construcció d'estructures d'Estat

14/08/2014 14:00 - Enric Monné Camps

Les quatre diputacions i el Govern recorden a Prada el llarg periple de la construcció d'estructures d'Estat

 
Gabinet de Premsa i Comunicació
Diputació de Barcelona
El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, acompanyat del conseller de Sanitat de la Generalitat, Boi Ruiz, i dels presidents de les diputacions de Lleida (Joan Reñé), Girona (Joan Giraut) i Tarragona (Josep Poblet), participarà, dilluns 18 d'agost, a les 12h, a l'acte commemoratiu "De la Mancomunitat als nostres dies, construint estructures d'Estat", que se celebrarà en el marc de la XLVI Universitat Catalana d'Estiu.
Foto: Universitat Catalana d'Estiu
Els quatre representants institucionals recordaran a Prada la important tasca que Enric Prat de la Riba i els seus col·laboradors van dur a terme a partir del 1914 per dotar el país dels instruments d'autogovern que li permetessin, alhora, sobreviure i modernitzar-se, i dels quals la Catalunya actual, malgrat les vicissituds dels darrers 100 anys, és hereva.
El mateix dia, tindrà lloc la IV Jornada sobre Àrees Protegides, on la Diputació de Barcelona també juga un paper destacat. En primer lloc, el president Esteve pronunciarà, a les 11h, unes paraules de benvinguda a la taula rodona "Estratègies de desenvolupament econòmic en els Espais Naturals Protegits (ENP)" (de 10 a 12h), on s'exposarà el programa de desenvolupament econòmic "Parc a taula". A la tarda (de 15 a 17h), els assistents a la jornada coneixeran una altra iniciativa d'aquesta corporació: Vallgrassa, Centre Experimental de les Arts al Parc del Garraf.
La Universitat Catalana d'Estiu, que es desenvolupa del 16 al 24 d'agost a les instal·lacions del Liceu Renouvier (carretera de Catllà, s/n. Prada de Conflent), dedica la seva XLVI edició a tres efemèrides d'enguany: el tricentenari del 1714, el centenari de la Mancomunitat i la consulta del proper 9 de novembre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada