dilluns, 25 d’agost del 2014

El «Maragallisme» pren forma

El «Maragallisme» pren forma

Conclave de NeCat, Avancem i Moviment Catalunya a Palamós per acabar de bastir el partit dels sobiranistes del PSC

, Barcelona | ND 25/08/2014 a les 21:30h
Després que Miquel Iceta hagi agafat el comandament del PSC i que l'entorn “crític” d'Àngel Ros hagi pactat amb el nou primer secretari, la diàspora socialista, “orfe de Maragallisme”, ha decidit emancipar-se. Després d'un estiu ple de negociacions, la formació d'Ernest Maragall, NeCat, el líder d'Avancem, Joan Ignasi Elena i la plataforma impulsada per l'ex-cap de files del PSC a Barcelona, Jordi Martí, Moviment Catalunya, celebraran un conclave aquesta setmana a Palamós per acabar de donar forma al seu projecte polític. 
Fonts d'aquestes formacions indiquen a Nació Digital que la trobada ha de servir per mostrar la “generositat” de totes tres per articular la fórmula que aglutini la diàspora del socialisme català obertament sobiranista i amb una defensa ferma del 9-N. Una formació, amb un nou nom, que pugui entrar en el mercat electoral de forma independent o bé amb pactes o coalició amb altres formacions.  I amb la vista posada en elk 9-N i les municipals de maig de 2015.
Aquest objectiu ja el va proposar Ernest Maragall. L'actual dirigent de Necat i eurodiputat en coalició amb ERC, va anunciar just abans de les europees que estava disposat a sacrificar les sigles de la seva formació en benefici d'una nova força hereva del socialisme catalanista que representa el “Maragallisme".   
De fet, Joan Ignasi Elena compareixerà amb Maragall a Palamós per exposar els acords que fa dies han bastit.  En aquest sentit, cal recordar que Maragall va demanar als crítics que no abandonessin l'escó per mantenir la representació del socialisme català al Parlament, una decisió que encara sospesa el ja ex-militant i encara diputat del PSC. 
Pel que fa a Moviment Catalunya, la plataforma que es va presentar fa un parell de mesos amb crítics com Pia Bosch, també hi serà present però encara no s'ha confirmat si serà un dels seus caps visibles, Jordi Martí, el que hi participarà. En tot cas, hi seran perquè “cal formalitzar aquesta aliança” i així ho han defensat des del minut zero del seu neixement.

Fonts de la direcció de les tres formacions parteixen de la mateixa premissa: “No té sentit que Avancem competeixi amb Moviment Catalunya o amb Necat”. Al capdavall, si la formació tirés endavant, el nou partit no partiria de zero en representació institucional. De fet, comptaria amb alcaldes, centenars de regidors, diputats al Parlament i un eurodiputat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada