diumenge, 7 de febrer del 2016

Salmó amb mel i farigola

Salmó amb mel i farigola

Salmó amb mel i farigola
Salmó amb mel i farigola   |   Anna Murgadas
"Reina, tinc unes supremes de salmó precioses". Quan una peixatera us parla d'una peça de mercaderia com si fos una joia us l'heu d''escoltar. No falla mai. De fet, si aconseguiu que aquesta peixatera us faci confiança i us digui amb què heu de marxar cap a casa quan l'aneu a veure, teniu molt de guanyat quan poseu el mar als fogons. Seguint amb la línia sana i lleugera de la sopa de pastanaga de la setmana passada, complementarem aquell primer amb les supremes de salmó de la meva peixatera, al forn i amb mel i farigola. Ingredients (per a dues persones)

3 patates blanques mitjanes
2 supremes de salmó sense pell
sal
pebre
farigola
un got de vermut blanc, uns 150 ml

Per a la salsa:
2 cullerades soperes de suc de llima
3 cullerades soperes de mel
2 cullerades de cafè de gingebre en pols
2 cullerades de cafè d'all en pols
2 cullerades de cafè de farigola

Preescaleu el forn a 220ºC. Folreu la safata del forn amb paper d'alumini i regueu-lo amb un rajolí d'oli. Peleu les patates i talleu-les a rodanxes fines, d'entre 3 i 5 mil·límetres. Jo faig servir una mandolina, que garanteix que queden totes del mateix gruix i que la cocció serà uniforme. Poseu les patates sobre la safata de forma més o menys endreçada i afegiu-hi un polsim de sal, pebre negre acabat de moldre i farigola. Acabeu-ho amb un altre rajolí d'oli. Poseu-ho al forn uns 15 minuts. Passat aquest temps, regueu les patates amb el mig got de vermut i torneu-les a enfornat uns 10 o 15 minuts més, fins que quan les punxeu amb una forquilla vegeu que estan gairebé fetes.

Mentre les patates es van coent al forn, poseu la mel en un bol i passeu-la pel microones uns 10 segons perquè quedi ben líquida. Incorporeu-hi la resta d'ingredients i amalgameu-ho tot amb una cullera. Pinteu les supremes de salmó amb la salsa per les dues cares i, quan les patates estiguin a punt, poseu el peix a la safata i retorneu-la al forn uns 8 minuts més. Si veieu que les patates estan molt seques, regueu-les amb una mica més de vermut. I ja està, ja teniu un plat sa i boníssim. Un sopar ideal!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada