dijous, 25 de febrer del 2016

Puigdemont: "El pacte PSOE-C's contribueix a enquistar el problema amb Catalunya"

Puigdemont: "El pacte PSOE-C's contribueix a enquistar el problema amb Catalunya"

El president de la Generalitat deixa clar, en una entrevista a La Sexta, que el fet que "no agradi el nostre destí no vol dir que estiguem en un laberint"

El president Carles Puigdemont.
El president Carles Puigdemont.   |   Jordi Borràs
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha valorat aquest matí l'acord d'investidura i de govern que van signar ahir PSOE i Ciutadans. Puigdemont ha afirmat que "els pactes són legítims", però ha opinat que aquest "és un pacte bastant impossible, perquè no sumen, i a més crea fronteres perquè el pacte es pugui ampliar", però també perquè "contribueix a enquistar alguns dels problemes que té Espanya ara, i en particular la relació amb Catalunya". 
Durant una entrevista a la Cadena Ser, Puigdemont ha deixat clar que Catalunya no serà qui proposi a Espanya què ha de fer per resoldre la qüestió catalana perquè "ho hem fet durant més de tres dècades", i ha assenyalat que "estaria bé escoltar alguna cosa concreta, perquè només hem assistit a anuncis". A més, dirigint-se al PSOE, els ha avisat que "el federalisme es demostra federant", i s'ha preguntat què ha fet el PSOE quan ha governat: "Res. I ara pretenen que ens creiem que ho diuen de debò. Nosaltres hem posat sobre la taula un projecte (difícil, discutible, amb obstacles), i és concret i es basa en el suport de 2 milions de persones", ha respost.

Pel president de la Generalitat, "no hi ha cap altra sortida que no passi pel diàleg i les negociacions", i s'ha queixat que "estem asseguts permanentment en una taula de negociació i diàleg en la què estem sols, de moment". Alhora, també ha deixat clar que "no culminarem un procés sense que la gent, a través del vot, el validi" i ha explicat que, per tant, "no hi haurà proclamació efectiva de la independència sense que la gent voti i se superi el 50%".

Sobre què farà quan hi hagi un nou president del govern espanyol, s'ha mostrat contundent: "El trucaré, sigui qui sigui, per felicitar-lo i per dir-li que hem de parlar, i li explicaré el nostre projecte polític. També escoltaré atentament el que m'hagi d'explicar".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada