dimecres, 17 de febrer del 2016

MURIEL: ANIREM CAP A LA INDEPENDÈNCIA, COM TU VOLÍES.

Articles de Víctor

14-15.02.16
MURIEL: ANIREM CAP A LA INDEPENDÈNCIA, COM TU VOLÍES.
No pensava pas escriure en uns quants dies sobre temes referents al procés independentista com vaig fer durant molt temps, en la sèrie d'ANEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA, primer perquè de moment, semblava, que tot ens va si o si , com una bassa d'oli, i a més, potser, anem pel bon camí, i perqué volia canviar una mica. Però un fet molt desgraciat a ocorregut aquest cap de setmana a casa , i és la mort de la Muriel Casals que m'ha frapat molt i he cregut de fer-li un petit escrit en homenatge
 
Muriel, el teu exemple ens farà forts.
...obro els diaris digitals “de casa” com faig cada dematí, manta vegades, i em va caure el món al damunt, i em trobo que la Muriel Casals s'ha mort passada la una d'aquesta matinada. Ni hi contava pas, però una mort sempre és una mort. Hom no tenia pas el goig de conèixer-la personalment a la Muriel, però a una persona com ella, que l'he seguida moltíssim en les seves activitats independentistes, i l'havia pres de referent per a la lluita tant per l'assoliment de la independència del nostre país, juntament amb molts d'altres, però. Ella essen capdavantera i aglutinadora de les forces que tenim de fer-la possible, (Junts pel Sí, Òmnium, ANC, AMI, CUP, Súmate, etc.).
 Estic molt trist, i plorós, i pobre de mi, no se que dir, ni que escriure després de resseguir àmpliament tot el que s'ha dit de la Muriel, en declaracions i elogis de tota mena com aquestes quantes que ús poso: ERC, a Muriel Casals: “Culminarem el nostre camí cap al teu somni:la llibertat”.; Raül Romeva i Rueda: El teu somriure ens guiarà. El teu record ens servirà d'esperó”. ; Forcadell:” La mort de Muriel és una pèrdua molt gran per al país”; Mas:” De tots nosaltres, la millor era Muriel Casals”; Puigdemont : “ La Muriel ens ha deixat.Farem realitat el seu somni”; Lluc Salellas: ”Muriel Casals ha donat tot el que tenia per la independència “; Colau recorda Muriel Casals com:una dona compromesa i de principis “; Súmate, a Casals: “ El teu llegat és un gran tresor per a Catalunya “ ; ANC: “Que la força de Casals ens serveixi per continuar treballant en el camí fins a la llibertat”; CUP: “ El millor homenatge a la Muriel és la victòria “ ; Puigdemont : “Muriel Casals és un referent ètic a seguir”; Jordi Sánchez, President de l'ANC:Sí algú es mereixia viure l’emoció del naixement de Catalunya com a nou estat, sense cap mena de dubte la Muriel era una d’elles.”; Forcadell: “Muriel Casal era el somriure de la revolta i la meva mestra”, entre moltíssimes d'altres. Esta ben clar que la Muriel no s'ho mereixia , només faltaria, però és que el procés ha perdut un actiu i una empenta sense precedents.
I mentre llegia totes aquestes notícies i els comentaris adients - que no podia pas millorar- se m'escapaven les llàgrimes i tenia un nus a la gola, sobretot per la mort de la Muriel Casals, però, també, perquè se'ns anava una gran lluitadora pel meu país, i la mala sort se l'ha emportat quan més la necessitem, (Diputada de Junts pel Sí i , Presidenta de la Comissió Constituent del Parlament de Catalunya-Càrrec que no va estrenar- ). Però crec que la força que ens ha deixat per tirar endavant és tan forta que serà com una progressió geomètrica que ens catapultarà a la República Catalana com no ens ho podríem pas pensar. És per això que tots els independentistes fem el cor fort i que cadascú en les seves possiblitats segueixi la línia d'aquesta dona excepcional que per davant de tot volia que Catalunya fos lliure i sobirana. 
 Petita història de Muriel Casals i Couturier.
Muriel Casals i Couturier, va nèixer el 6 d’abril de 1945, a Avinyó ( la Provença) filla de l'advocat sabadellenc i soldat republicà exiliat Lluís Casals i d'Augusta Couturier, una mestra originària de Sant-Etiève, comú arpitá que forma part del departament francès del Loira als Roine-Alps. Doctora en Economia per la Universitat de Barcelona, i actualment era professora emèrita del departament d'Economia i d'Història Econòmica de la UAB.
Des del punt de polític Muriel Casals va formar part del PSUC i, després d'ICV, fins que l'any 2008, ingressà a Òmnium, i a partir de ser-ne presidenta i reelegida el juny del 2014 va esdevenir una de les cares visibles del procés. Amb la formació de la llista de la coalició independentista Junts pel Sí, el juliol de 2015 deixà la presidència d' Òmnium, per anar de número tres en aquesta llista unitari del 27S, del que n'era diputada electa. Fou proposada per la CUP com presidenciable de consens, en lloc d'Artur Mas. D'ençà que fou atropellada el passat 30 de gener d'enguany, per una bicicleta quan sortia de casa Muriel Casals va quedar ingressada a la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital Clínic de Barcelona per un traumatisme cranioencefàlic de resultes del qual ha mort aquesta matinada del diumenge 14 de febrer del 2015, quan passaven uns minuts de la una. Descansa en pau Muriel i que un gran estel t'acompanyi.

 
És per això que com volies tu, Muriel, anirem lluitant per anar cap a la independència...
Salut des de Munic, capital del “Freistaat Bayern”
Víctor Lluelles i Cardona
http://elblocdelvictor.blogspot.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada