dimecres, 3 de febrer del 2016

Junts pel Sí i la CUP inicien els tràmits de les tres lleis de desconnexió

EL FULL DE RUTA SOBIRANISTA

Junts pel Sí i la CUP inicien els tràmits de les tres lleis de desconnexió

Presentació de les ponències al Parlament.

Roger Pascual Roger Pascual
Dimecres, 3 de febrer del 2016 - 19:58 CET
EL PERIODICO 
PUBLICIDAD
Junts pel Sí i la CUP han registrat aquest dimecres a la tarda al Parlament la petició perquè es creïn les ponències per tramitar les lleis previstes en la declaració de ruptura del 9-N: la llei d'hisenda pròpia, la de protecció social i la de transitorietat jurídica.
"Són els tres pilars perquè la república catalana pugui existir. Estem molt contents que ja es facin passos endavant, és la demostració que aquests 18 mesos serveixen per construir la república catalana", ha sentenciat el diputat de la CUP Benet Salellas.
Les dues formacions han fet aquest pas després que, al matí, la CUP hagi rectificat i hagi votat a favor de la modificació de la pròrroga dels pressupostos de la Generalitat. Els anticapitalistes tenien previst abstenir-se davant uns pressupostos en què van votar en contra el 2015. Però, després que Catalunya Sí que es Pot passés de l'abstenció al 'no', la CUP ha "facilitat" la seva aprovació amb cinc vots a favor i quatre abstencions. "Facilitem la pròrroga perquè comencem definitivament a aplicar el 9-N en tota la seva dimensió i les tres lleis", ha justificat Eulàlia Reguant.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada