divendres, 5 de febrer del 2016

Guia pràctica del Carnaval de Sitges 2016

Carnaval

Guia pràctica del Carnaval de Sitges 2016

Del 4 al 10 de febrer, la festa traurà al carrer 50 colles formades per un total de 2.500 persones

Hi haurà canvi de recorregut per motius de seguretat

Renfe oferirà 45.000 places addicionals en 33 trens de doble composició pel trajecte Barcelona-Sitges

Torna el Carnaval de Sitges, inspirat en els anys 80

-Nd | 05/02/2016 a les 07:30h

El Rei Carnestoltes de Sitges 2015, amb posat infernal, durant la seva arribada al municipi | Gemma Sánchez
Sitges prepara els últims detalls per la celebració d’un dels carnavals més mediàtics de tot el món. Del 4 al 10 de febrer, la festa traurà al carrer 50 colles formades per un total de 2.500 persones disfressades.

Aquesta nova edició ve marcada per un canvi en el recorregut per motius de seguretat. La rua començarà pel carrer Jesús i passarà pel Cap de la Vila, com és tradició en els darrers anys. Ara bé, la comitiva deixarà de passar pels carrers Parellades i Bonaire, que a causa de les seves reduïdes dimensions són de difícil accés en cas d’emergència.

L’espai de graderies del passeig marítim, situat a l’altura de la Fragata, es convertirà en un plató televisiu. En aquest punt es preveu l’assistència de no menys de 200 periodistes. Segons dades de l’Ajuntament de Sitges, 300.000 persones visitaran el poble durant la setmana del carnaval.

Per garantir la seguretat, 1.100 efectius de la Policia Local, Mossos d’Esquadra, Bombers, Creu Roja, SEM i Protecció Civil es desplegaran pels carrers de Sitges. A més, també s’habilitarà un centre d’assistència sanitària i un altre de suport mèdic.
 
Rua de l'Extermini del Carnaval de Sitges. Foto: Ajuntament de Sitges

Sa majestat Carnestoltes

Amb el lema Tot torna, la colla No K-Lia presenta un personatge ple de sàtira, d’història i cultura amb el qual vol fer un viatge al passat. La presentació del rei del Carnaval serà el Dijous Gras a les 19h al Pont d’en Domènech, ara bé, abans hi haurà un espectacle teatral al Cap de la Vila per anunciar l’arribada del Carnestoltes.

Segons els responsables de No K-Lia, "ens hem tornat bojos i farem tornar algunes coses que agradaran" . Aquesta colla va sortir l’any 2001 per primer cop als carrers i amb un estil que combina la sàtira i la comèdia. El 2005, el grup va organitzar el Carnestoltes i va portar a Sitges uns vampirs molt tenebrosos capitanejats per Cràpula I.

La Reina

Sensual, elegant i vistositat són alguns dels termes utilitzats per definir la Reina del Carnaval 2016. Tal com explica la colla Bon Rotllo, el personatge estarà basant “en una novel·la de l’any 1912 i serà una mica diferent del que estem acostumats a veure”. Aquesta obra pertany a una col·lecció de contes que no sembla especialment dirigida al públic infantil; però el seu tarannà i les històries que parlen de la bellesa de la natura, també la converteixen en una aventura molt apassionant.

La colla va néixer el 1998, sota el paraigua del Grup Independents del Carnaval de Sitges, i aquest any presenta l’altre gran protagonista de la festa amb 82 membres.

Pel que fa a la Reina Infantil, el personatge es presentarà el divendres 5 de febrer al Casino Prado Suburense, sota el comandament de la colla Maraka.

Seguretat

Sitges desplegarà un ampli dispositiu de seguretat amb més d’un miler d’efectius entre cossos de la Policia Local, Mossos d’Esquadra, Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), Creu Roja, Bombers i Protecció Civil. Tots ells, sota la coordinació de la regidoria de Governació de l’Ajuntament de Sitges, vetllaran per la seguretat dels participants i assistents al Carnaval fins el dimecres de Cendra.

El Centre d’Assistència Sanitària, s’ubicarà al Club de Mar i al Parc de Can Bóta, s’instal·larà un punt de suport mèdic que funcionarà les nits de les rues amb l’objectiu d’assistir a les persones que necessitin ser ateses.

Transports

Renfe oferirà 45.000 places addicionals en 33 trens de doble composició pel trajecte Barcelona – Sitges de la R2 sud. Els dies de major afluència seran diumenge a la tarda – nit i matinada de dilluns, com també dimarts a la tarda – nit i matinada de dimecres.
La companyia instal·larà màquines validadores de bitllets a l’exterior de l’estació per evitar aglomeracions al seu interior. A més, també habilitarà una entrada especial per aquells viatgers que utilitzin el tren a primera hora per anar a treballar.

Pel que fa al bus, l’empresa Monbus activa un servei especial i ampliarà la seva flota habitual de vehicles. La freqüència del servei serà cada 30 minuts en horari nocturn, entre les 23.30h i les 5.30h. El servei de taxis de Sitges, que habitualment es troba situat a la plaça de l’estació de Renfe, es desplaça a la zona de l'Oasis.




El Carnaval a les xarxes

El programa d’actes i totes les notícies relacionades amb el Carnaval de Sitges són algunes de les informacions que es poden consultar al web municipal durant la festa. En l'àmbit de les xarxes socials, la celebració es podrà seguir a Facebook amb el compte Carnestoltes Sitges 2016, mentre que a Twitter i Instagram, el hashtag oficial és #carnavalsitges16.

També estarà actiu el geolocalitzador Foursquare amb l’objectiu que els usuaris puguin accedir a través dels seus dispositius mòbils a les localitzacions i informacions que generi el Carnaval.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada