diumenge, 14 de setembre del 2014

Rajoy no rep l'ANC, el 10 de Downing Street, sí

DESPRÉS DE LA V
13/09/2014
Dret a Decidir

Rajoy no rep l'ANC, el 10 de Downing Street, sí

10_downing_assemblea_470_350
Els representants de l'ANC, al número 10 de Downing Street

L'ANC d'Anglaterra visita la residència de David Cameron i lliura una petició en què demana el suport a la consulta

Xavier Lladó
El Singular

De camí cap a la residència de Cameron

Si bé la Moncloa va declinar rebre els representants de l'Assemblea Nacional Catalana, no ha estat així al 10 de Downing Street, la residència del primer ministre britànic, David Cameron. Quatre representants de l'ANC a Anglaterra han visitat la residència de Cameron i li han lliurat una petició en què li demanen l'adhesió del Regne Unit a la consulta que el 9 de novembre volen celebrar a Catalunya. L'escrit conté més de 200 signatures amb el suport a la independència de catalans de viuen al Regne Unit i alguns ciutadans britànics.

Ho van fer l'endemà de la Diada Nacional de Catalunya i tan sols una setmana del referèndum escocès, on decidirà si Escòcia vol ser un estat independent o segregar-se del Regne Unit.

La cita es va planificar el 12 de setembre a les 16 h. Després d’haver confirmat la seva identitat i l’acreditació dels periodistes que van voler assistir al lliurament, van poder encaminar-se cap a la porta número 10 de Downing street. Com que es tracta d’una qüestió ben actual, en vista del proper referèndum escocès, el funcionari que ha acollit la delegació de l’ANC i responsable de rebre el manifest els va comunicar la intenció del gabinet del Primer Ministre Cameron d’estudiar el manifest.

L'ANC va dir que enguany la manifestació de la Diada ha estat una de les més grans d'Europa, amb prop de 2 milions de persones als carrers de Barcelona que reclamaven un referèndum el 9N.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada