dissabte, 27 de setembre del 2014

L'Ajuntamentde l'Esquirol decideix convocar igualment la consulta del 9-N encara que el TC la prohibeixi

Divendres  26.09.2014  21:00

L'Ajuntamentde l'Esquirol decideix convocar igualment la consulta del 9-N encara que el TC la prohibeixi

La votació s'empararà legalment en el reglament de Participació Ciutadana del consistori

Vilaweb
El ple municipal de l'Ajuntament de l'Esquirol va aprovar dijous al vespre la moció de suport a la consulta del 9 de novembre i se suma als 867 municipis catalans que ja ho han fet. Amb tot, al text s'hi va afegir un punt addicional a proposta del grup Cabrerès i Progrés (CiP), en què s'assegura que la consulta se celebrarà igualment al municipi encara que el Tribunal Constitucional la prohibeixi. Segons ha explicat a l'ACN l'alcalde accidental, Joan Callejón, aquest punt s'empara en el reglament de Participació Ciutadana, una normativa municipal que ja es va fer servir per la consulta popular que es va organitzar el passat mes de febrer per votar canviar el nom del municipi.
El grup Cabrerès i Progrès (CiP), que compta amb tres regidors a l'Ajuntament de l'Esquirol, va proposar incloure un punt addicional a la moció en suport a la consulta del 9-N que s'està presentant als municipis d'arreu del país. La proposta era que la votació es pugui fer igualment encara que el Tribunal Constitucional la prohibeixi. La resta de grups del consistori (Units per Decidir, Independents pel Collsacabra-ERC-Acord Municipal i CiU) van donar-hi suport.

Segons ha explicat l'alcalde accidental de l'Esquirol, Joan Callejón (Units per Decidir), l'equip de govern va donar-hi suport en considerar que la proposta "podia ser interessant". Callejón ha explicat que la consulta s'empararia legalment amb el reglament de Participació Ciutadana, que el consistori ja va utilitzar-lo per organitzar una consulta popular el passat mes de febrer per decidir canviar el nom del poble, que fins fa uns mesos era el de Santa Maria de Corcó. Tot i això, Callejón ha afirmat que a partir d'ara hauran d'estudiar els detalls del reglament per veure de quina manera organitzaran la consulta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada