dimecres, 24 de setembre del 2014

La «Motorada per la independència» preveu superar els 10.000 participants

La «Motorada per la independència» preveu superar els 10.000 participants

Especial: Referèndum d'independència de Catalunya 9 de novembre de 2014

| ND 24/09/2014 a les 11:22h
 
Captura de la pàgina oficial de la 'Motorada per la independència'

La concentració del motor a favor de la consulta del 9-N començarà el pròxim diumenge 19 d'octubre al Circuit de Barcelona-Catalunya i, després dels parlaments d'alguns representats institucionals, posarà rumb a la capital catalana. L'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium preveuen que el número d'inscrits superi els 10.000. El recorregut s'iniciarà al voltant de les 11:30h i començarà per l'avinguda Meridiana, passant per la plaça d'Espanya, fins al passeig Maria Cristina. Segons ha explicat la Comissió 'Motorada per la Independència', es tracta d'un acte "no competitiu i festiu" en el qual tothom pot apuntar-s'hi de manera "lliure i gratuïta".

La campanya de l'ANC i Òmnium Cultural 'Ara és l'hora' comptarà amb una concentració de motoristes favorables a la independència per recolzar la consulta del 9-N. El coordinador de la campanya, Ignasi Termes, ha explicat que en el conjunt d'actes previstos es pretén que hi hagi diversos sectors i el de la moto "no hi podia faltar" ja que és un àmbit que "dóna molta projecció internacional". Termes considera que des de la campanya s'ha optat per "sumar sinèrgies", aprofitant que Catalunya és el segon país a nivell mundial pel que fa a títols.

La idea d'organitzar l'esdeveniment va sorgir de l'excampió d'Espanya de motocròs Pere Pi, segons explica el representant de "Motards Independentistes" Lluís Ranyé. Arran de diferents negociacions entre els 'Motards Independentistes' i l'ANC, i amb el suport d'entitats adherides, com 'Súmate" o 'Objectiu estat independent', neix la 'Motorada per la independència'.

Segons Lluís Ranyé, “la Motorada serà una activitat única, visual i sobretot molt atractiva per reclamar el dret a decidir del poble català". L'objectiu de l'esdeveniment és "visibilitzar en l'àmbit nacional i internacional el suport del món de la motocicleta a la independència de Catalunya" a través d'un acte "multitudinari i històric" pels carrers de Barcelona.

El recorregut

La concentració començarà diumenge 19 d'octubre a les 8 hores al Circuit de Barcelona-Catalunya, on es preveu que s'hi concentrin entre 10.000 i 20.000 motoristes. A partir de les 11:20h, després d'alguns parlaments dels representants del món de l'esport a Catalunya com el campió mundial de trial, Jordi Tarrés, i alguns representants institucionals, els motociclistes emprendran el camí cap a Barcelona en una única columna. L'entrada a la capital serà per l'avinguda Meridiana, on hi haurà un punt de recollida dels participants amb vehicles de poca cilindrada que vulguin adherir-se a la columna, i continuarà pel carrer d'Aragó, pel carrer Tarragona, seguidament per la Plaça Espanya i es pujarà fins al Palau Nacional fins al passeig Maria Cristina.

La concentració, ha recordat el representant de "Motards Independentistes", no té un caràcter "competitiu" sinó "festiu i responsable". Per això, la velocitat prevista serà de 60 quilòmetres per hora fins arribar a Barcelona i dins de la capital es reduirà a 50. "En tot moment s'hauran de complir les normatives de circulació", ha recordat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada