diumenge, 28 de setembre del 2014

Tret de sortida de la campanya pel sí sí

Diumenge  28.09.2014  06:00

Tret de sortida de la campanya pel sí sí

CDC començarà avui mateix la campanya a favor de la independència

Vilaweb
La signatura del decret de convocatòria de la consulta del 9 de novembre ha estat el tret de sortida pels partits i la societat civil que faran campanya unitària a favor de respondre sí-sí a les preguntes de la votació. Com van anunciar ahir les presidentes de l’ANC i Òmnium Cultural, Carme Forcadell i Muriel Casals, la campanya unitària començarà el dissabte vinent, 4 d’octubre, però ahir mateix just després de la signatura del decret les dues organitzacions van inaugurar un marcador a la plaça Sant Jaume de Barcelona amb el compte enrere dels dies, hores, minuts i segons que queden pel 9 de novembre.
Per la seva banda, CDC, que forma part de la campanya unitària, va anunciar ahir que començaria la campanya pel sí-sí avui mateix. El coordinador general de CDC, Josep Rull, va avançar que el seu partit pretén ‘desplegar el que ens permet la llei i el decret, explicant als catalans quin país volem construir. Farem campanya i donarem els arguments per explicar que la millor opció és que Catalunya sigui un estat i sigui sobirà’, va dir.
Inici d’urgència de la campanya
Tot i que oficialment està previst començar la campanya el 4 d’octubre, l’ANC i Òmnium Cultural han fet una crida a fer concentracions a les places dels ajuntaments de tots els municipis de catalunya si el Tribunal Constitucional espanyol suspèn la llei de consultes i el decret de convocatòria. Per tant, la campanya es podria avançar en funció dels esdeveniments.
ERC i la CUP també faran campanya
ERC i la CUP també s’han afegit a la campanya unitària, juntament amb CDC, l’ANC i Òmnium Cultural. Tot i així, la CUP en formarà part 'sempre que la iniciativa la porti la societat civil', van anunciar. El partit també s'ha afegit a la plataforma Esquerres pel Sí-Sí, una iniciativa de la qual també en forma part ERC, Procés Consituent i alguns sectors d'ICV, entre d'altres institucions.
Unió encara ha de decidir el sentit del vot
Unió ha convocat un consell nacional pel 5 d'octubre vinent per tal de decidir el sentit del vot en la consulta i si se suma a la campanya unitària dels partits.
ICV-EUiA farà campanya pel seu compte
ICV-EUiA descarta sumar-se a la iniciativa conjunta. Els ecosocialistes aposten per una campanya pròpia demanant a la ciutadania que exerceixi el dret a vot. El lema escollit és 'Som lliures. Catalunya=Llibertat', un eslògan que, segons el partit, vol fer entendre el govern espanyol que Catalunya és un 'subjecte polític' amb dret a decidir.
Més informació:
Carme Forcadell: 'Preparem un campanya unitària amb els partits del sí-sí'
Guia per a votar a la consulta del 9-N

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada