dimecres, 17 de setembre del 2014

Aprovada la resolució que recolza la consulta del 9-N amb el 65% dels vots

EL TAULER CATALÀ

Aprovada la resolució que recolza la consulta del 9-N amb el 65% dels vots

RAFA JULVE / BARCELONA
El Parlament avala el text per 89 vots a favor (CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP) i 44 en contra (PSC, PPC i C's) -- Les diputades socialistes Marina Geli i Núria Ventura han tornat a trencar la disciplina de vot
DEBAT DE POLÍTICA GENERAL

El Parlament aprova la resolució de suport a la consulta sobre el 9-N amb 89 'sis' i 44 'nos'

Els populars al·legaven que el text al·ludeix a la declaració de sobirania anul·lada pel Tribunal Constitucional

La resolució del 9-N s'ha aprovat per 89 vots a favor (CiU ERC ICV-EUiA CUP Elena Geli i Ventura) i 44 contra (PSC, PPC i Cs)

EL PERIODICO
RAFA JULVE / BARCELONA
Dimecres, 17 de setembre del 2014 - 20.52 h
El Parlament ha aprovat aquesta tarda la resolució a favor d'impulsar la consulta del 9-N amb 89 vots (65,9% de suport), que inclouen els de CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP, a més del diputat no adscrit Joan Ignasi Elena i de les diputades Marina Geli i Núria Ventura, del PSC, grup que hi ha votat en contra amb el PPC i Ciutadans.
La resolució, que s'ha aprovat l'última jornada del Debat de Política General, advoca per impulsar la consulta del 9-N "amb totes les garanties democràtiques i de participació possibles" i "d'acord amb els marcs legals".
La Mesa del Parlament ha rebutjat amb anterioritat la petició del PP català que no es votés la moció perquè feia referència a la declaració de sobirania del 23 de gener del 2013, que va ser anul·lada pel Tribunal Constitucional. El PPC havia intentat frenar d'aquesta manera la moció conjunta presentada pels grups que defensen la consulta del 9 de novembre. Abans que se sotmetessin a votació totes les propostes de resolució, el portaveu adjunt dels populars, Santi Rodríguez, ha demanat a la presidenta de la Cambra, Núria de Gispert, que evités que els grups s'haguessin de pronunciar sobre aquest text per la referència a la declaració de sobirania.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada