dilluns, 22 de setembre del 2014

Estats Units ja mira cap a Catalunya, segons Gustau Alegret

Estats Units ja mira cap a Catalunya, segons Gustau Alegret

 John Kerry

El secretari d'Estat, John Kerry

John Kerry: "Donem suport als qui lluiten perquè s’escolti la seva veu"

Bernat Vilaró
El Singular
Els Estats Units ja miren "discretament" cap a Catalunya, segons assenyala el periodista i corresponsal de RAC1 als Estats Units, Gustau Alegret, en un article al seu blog. Fa referència a un comunicat oficial que va fer la setmana passada el secretari d'Estat, John Kerry.

El comunicat, difós pel Departament d'Estat el dia 15 de setembre en commemoració del Dia Internacional de la Democràcia, i que signa Kerry, afirma: "Mentre als Estats Units treballem per enfortir la nostra democràcia interna, seguim donant suport als qui arreu del món lluiten perquè les seves veus s'escoltin".

"Hi ha poques idees més poderoses i universals que la democràcia", afegeix el comunicat. "El privilegi de votar, la llibertat de dir el que es pensa, el dret a un govern del poble i per al poble, aquestes són les idees que continuen inpirant", sentencia Kerry.

Cada vegada més pendents

D'altra banda, Alegret recorda que la resposta dels EUA a la demanda dels catalans de poder votar el 9-N sempre ha sigut que, de moment, el cas de Catalunya "és un tema intern". Tot i això, dels comunicats oficials del govern de Barack Obama ja s'entreveu que els EUA estan cada vegada més pendents del procés sobiranista català.

Estats Units és un país amb una llarga cultura democràtica i de gran responsabilitat de donar veu al poble, una visió que es contraposa amb l'actitud que té l'Estat espanyol vers el procés català.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada