divendres, 26 de setembre del 2014

Garcia Albiol queda en minoria i Badalona dóna suport al 9-N

Divendres  26.09.2014  10:21

Garcia Albiol queda en minoria i Badalona dóna suport al 9-N

El PSC vota a favor de la moció de suport a la consulta al costat de CiU i ICV-EUiA

Vilaweb
L'Ajuntament de Badalona és un dels més de vuit-cents municipis del Principat que donaran suport a la consulta del 9 de novembre, malgrat el fet de ser un consistori governat pel PP, amb Xavier Garcia-Albiol al capdavant. Això ha estat possible gràcies al vot favorable dels nou regidors del PSC, que van desobeir la consigna de la direcció nacional del partit i es van sumar als vots favorables dels tres regidors de CiU i els tres d'ICV-EUiA. Aquesta majoria de quinze regidors ha tombat els deu vots contraris del grup municipal del PP.
Els grups de l'oposició celebren que Badalona 'no sigui diferent a la resta de Catalunya' i pugui aprovar també aquesta moció. El dret a votar en una democràcia, argumenten, ha de ser sempre respectat en democràcia. El govern del PP s'ha quedat sol en la votació alertant que consulta 'dividirà' la societat catalana.

El debat al ple s'ha allargat prop de dues hores en un horari poc habitual -els plens a Badalona es convoquen habitualment a les sis de la tarda-. Tot i això, desenes de persones han volgut seguir el ple en directe. Entre el públic, destacava la presència de l'exalcaldessa socialista, Maite Arqué.

El discurs del PP l'ha liderat el regidor Ramon Riera i no l'alcalde, Xavier Garcia Albiol. Riera s'ha centrat en alertar dels perills de la moció i de la confrontació social que podria generar entre els propis catalans i amb la resta de 'pobles d'Espanya'. Riera també ha posat en dubte que existeixi realment una majoria social que vol votar i ha apel·lat constantment a 'les lleis'.

En aquest sentit, des del grup de CiU afirmen que la consulta no va en contra de ningú i defensa el dret a votar 'a risc de perdre'. Ferran Falcó recorda que també la moció es va presentar al ple de l'Ajuntament sense saber si s'aprovaria: 'Votar es guanyar, a Badalona i també a Catalunya'.

Àlex Mañas, d'ICV-EUiA, ha celebrat la unitat dels partits catalanistes al ple de Badalona i afirma que el fet de poder votar fa els ciutadans més lliures 'independentment del resultat'. 'No es poden posar fronteres a l'hora de consultar la ciutadania', ha etzibat el portaveu dels ecosocialistes.

Els grup socialista també ha deixat clar que 'el PSC vol que es voti', però adverteixen que potser el 9 de novembre és una data precipitada. El portaveu socialista, Jordi Serra, demana que 'es voti bé i de manera acordada'. En aquest sentit, augura que 'aviat' hi haurà algú a l'altra banda de la taula amb voluntat d'escoltar el clam català.

864 ajuntaments i 37 consells comarcals ja han confirmat plens de suport a la consulta del 9-N
L'Ajuntament de Terrassa aprova la moció en suport al 9-N gràcies a l'abstenció del PSC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada