dissabte, 17 de maig del 2014

L'actor Sergi López, protagonista a Londres

L'actor Sergi López, protagonista a Londres

, Londres | ND 17/05/2014 a les 10:33h
 
 
L'actor català Sergi López, protagonista d'un festival de cinema a Londres. Foto: ACN

L'actor Sergi López és el protagonista absolut del tercer cicle 'Acting across frontiers', que se celebra aquest dissabte a la capital britànica coincidint amb el 'Spring Weekend' del London Spanish Film Festival, una mostra que aplega el millor del setè art de l'Estat. Amants del cinema, membres de la indústria cultural i mitjans internacionals participen en una trobada a Londres per repassar la trajectòria artística de l'intèrpret vilanoví. Els organitzadors de l'esdeveniment destaquen "l'extraordinària" carrera de López, que ha treballat en quatre idiomes. Entre d'altres, es projectaran les cintes de segell català 'Petit indi' de Marc Recha i 'Totes les dones i ell' de Mariano Barroso.
 
'Petit indi', en català, 'El Laberinto del Fauno', en castellà. 'Dirty Pretty Things', en anglès. I 'Harry, un ami qui vous veut du bien', en francès. Aquest és el cartell del tercer cicle 'Acting across frontiers', amb què el Ciné Lumière i l'Institut Cervantes de Londres s'endinsen aquest dissabte en la filmografia d'un dels rostres més internacionals del panorama artístic català. Sergi López és el convidat estrella d'aquest esdeveniment cultural, que pretén aprofundir en la seva carrera europea fent èmfasi en els treballs que ha realitzat en quatre idiomes diferents.
 
Els organitzadors d'aquesta mostra de cinema remarquen "l'extraordinària amplitud interpretativa" de López, que ha destacat tant sobre els escenaris teatrals com en la gran pantalla. De fet, la seva qualitat interpretativa ha estat reconeguda arreu del continent. La seva participació al film francès 'Harry, un ami qui vous veut du bien' li va valer el premi al millor actor europeu l'any 2000 i un Cèsar, el màxim guardó de l'Acadèmia Francesa de Cinema.
 
"La fluïdesa en francès li ha donat una dimensió europea a la seva carrera", destaquen els impulsors de l''Acting across frontiers', que compta amb el suport de la Queen Mary University de Londres i l'Institut Ramon Llull. Format a l'escola Lecoq de París, l'intèrpret vilanoví s'ha fet un lloc propi en el cinema gal, que li ha confiat nombrosos papers protagonistes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada