dimarts, 20 de maig del 2014

Déjame Vivir Trailer


Data de publicació: 06/05/2014
Available from: https://www.reelhouse.org/seb.montaz/...

Déjame Vivir is a story of determination, spectacular landscapes and unshakeable friendship. Following in the footsteps of the pioneers of Sky Running, Kilian Jornet and a small group of like-minded friends push the boundaries of possibility to new limits in a series of mountain adventures.
From a tale of friendship on the glaciers of Mont Blanc to the hostile conditions and raw energy of Mount Elbrus, experience the mountains from a unique and breathtaking perspective and accompany Kilian as he re-writes the rulebook of mountain running. Culminating in an attempt to break a record on the iconic Matterhorn, can all the factors align to help him make his childhood dreams come true?
................................................

Dimarts  20.05.2014  20:27
Autor/s: Josep Casulleras Nualart

'Deixa'm viure' de Kilian Jornet: com es va filmar?

Sebastien Montaz-Rosset és el responsable de les espectaculars imatges del film

Vilaweb
El film 'Deixa'm viure', el segon del projecte Summits of my life de Kilian Jornet, ofereix unes imatges de gran bellesa, molt impressionants, de les gestes del corredor català. Permeten a l'espectador de tenir la sensació d'acompanyar Jornet en un descens vertiginós des del cim del Mont Blanc o de recórrer la cresta afuada del Cerví, corrent entre la roca i les congestes de neu. A més, les imatges de la pujada al cim d'aquesta mítica muntanya fronterera entre Itàlia i Suïssa ens ajuden a veure l'esforç de Jornet com si fóssim al seu costat i també a vista d'ocell. El responsable de tot plegat és Sebastien Montaz-Rosset, el director d'aquest film i també del primer, 'A fine line'.
Montaz-Rosset va ser un dels protagonistes de la presentació del film dilluns al vespre al Palau de la Música Catalana (vegeu-ne la crònica). El director admetia la dificultat de tenir imatges de Kilian Jornet corrent, perquè és molt difícil de seguir-lo. Per això, en l'enregistrament de l'ascens i descens del Mont Blanc que Jornet va fer amb Matheo Jacquemoud (i en què va batre el rècord, que va deixar en 4 hores i 57 minuts), Montaz-Rosset va disposar càmeres en punts clau del recorregut d'ascensió, abans que hi pugessin els dos corredors, i es va concentrar en l'enregistrament de la baixada, certament espectacular. Com que no els podien seguir a un ritme tan ràpid, els van seguir amb esquís. I tot sempre amb unes càmeres molt lleugeres, fidels a la filosofia del projecte Summits of My Life, d'assolir els objectius amb el mínim equipament possible.
Una de les càmeres que fa servir Montaz-Rosset és una 'steadycam' molt lleugera, que ja va emprar en el film anterior. Vegeu aquest vídeo en què explicava com treballava:
També és evident l'ús de càmeres lleugeres Go Pro, amb unes imatges que llueixen sobretot quan Jornet les du en els entrenaments que fa al Cerví. Se'n poden veure imatges en el vídeo promocional de 'Deixa'm viure':
I la càmera que ens permet de veure com corre i s'enfila Kilian Jornet com si sobrevoléssim les muntanyes és un 'drone' com aquest:
Montaz-Rosset té experiència en la producció de films sobre esports de muntanya, i en situacions de força risc. Un de molt cèlebre el va publicar a començament d'any: uns funàmbuls provaven de travessar un cable tesat entre dos globus al Montsec.
  • Kilian Jornet pujant el Cerví.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada