dimecres, 21 de maig del 2014

La branca serrada del Pi de les Tres Branques es podria reparar amb una ànima de ferro

Dimecres  21.05.2014  13:34
Autor/s: ACN - Redacció

La branca serrada del Pi de les Tres Branques es podria reparar amb una ànima de ferro

Avui ho han analitzat tècnics de la Diputació i de la Generalitat

VilawebLa branca mutilada del Pi de les Tres Branques es podria restaurar col·locant una ànima de ferro a l'interior. A més, s'aprofitaria l'actuació per instal·lar uns tirants que aguantessin les altres dues branques. Aquesta és una de les opcions que aquest dimecres s'han posat sobre la taula en la reunió que tècnics de la Generalitat i la Diputació han mantingut amb representants de l'Ajuntament de Castellar del Riu. El batlle, Adrià Solé, ha explicat que la prioritat és recuperar el perfil habitual de l'arbre, tot i que dubta que l'actuació pugui estar enllestida abans de l'aplec del tercer diumenge de juliol. Solé ha subratllat que, malgrat la desgràcia, la mutilació ha permès actuar amb immediatesa
El Pi de les Tres Branques, símbol de la unitat dels Països Catalans, va aparèixer mutilita dimarts de la setmana passada, amb un dels troncs serrat, tombat a terra i enmig de la carretera d'accés.
El simbolisme del Pi de les Tres Branques
Jacint Verdaguer va fer popular aquest pi de tres besses amb el poema 'Lo pi de les tres branques', amb un rei Jaume I estirat als peus de l'arbre que somniava que seria rei d'Aragó, el Principat de Catalunya, el Regne de València i Mallorca. Cada tercer diumenge de juliol se celebra l'aplec independentista al voltant del pi, amb una base de cinc metres i una soca única de la qual surten les tres branques que simbolitzen els Països Catalans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada