dissabte, 24 de maig del 2014

Antoni Gaudí, sant d'aquí un any


Antoni Gaudí, sant d'aquí un any

Segons informa RAC1, serà declarat venerable pel Papa i a partir d'aquest moment podrà convertir-se en el patró dels arquitectes

La Vanguardia
Vida | 24/05/2014 - 

Antoni Gaudí, sant d'aquí un any

Antoni Gaudí, santo de aquí un año
Antoni Gaudí Pau Audouard
Barcelona.(Redacció).- L'emblemàtic arquitecte Antoni Gaudí serà elevat a sant d'aquí a un any amb gairebé tota probabilitat tal com ha explicat RAC1. La propera primavera hauria d'estar llest l'extens estudi que ho justifica i només faltarà que el Papa Francisco posi la signatura. Davant aquesta notícia diversos països ja s'han interessat per convertir Gaudí en patró dels arquitectes.

La declaració com a venerable de Gaudí serà la culminació d'un procés de més de 10 anys. Aquesta causa es va presentar al Vaticà l'any 2003 i des de llavors s'ha estat elaborant la *positio: un document de centenars de pàgines que detalla la biografia de l'arquitecte, la seva obra i recull el testimoniatge de persones que ho van conèixer. Quan la Congregació per la Causa dels Santos i el mateix Papa donin el vistiplau, Gaudí es convertirà en venerable.

A partir d'aquest moment ja es podrà considerar sant a l'arquitecte, segons ha explicat a RAC1 el president de l'Associació Pro Beatificació d'Antoni Gaudí, José Manuel *Almuzara "si tot va bé el procés acabarà en la primavera de 2015, amb el document redactat i la consegüent signatura del Papa".

D'aquesta manera es vol reconèixer a Gaudí com a referent arquitectònic i com a exemple de bon cristià. No obstant això la seva elevació a venerable és un primer pas cap a la canonització, encara que de moment encara no es pot beatificar Gaudí perquè no s'ha pogut acreditar que hagi realitzat cap miracle.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada