dimarts, 20 de maig del 2014

La vida de Kilian

La vida de Kilian

L'aventurer Kilian Jornet presenta “Déjame vivir”, la pel·lícula més personal del projecte Summits of my Life que el durà la setmana vinent cap a Alaska

, Barcelona | ND 20/05/2014 a les 07:50h

Kilian Jornet amb Bruno Brunod. Foto: Arnau Urgell

Kilian Jornet continua amb el repte Summits of my Life que ha de culminar el 2015 amb l'atac al rècord de l'Everest. Aquest dilluns va presentar Déjame vivir al Palau de la Música Catalana, la segona pel·lícula del projecte que avui es podrà veure a TV3 (21.55). “És la manera de conèixer més directament en Kilian”, va assegurar Seb Montaz, director del film. El nom de la pel·lícula, per cert, fa referència a una cançó de Jarabe de Palo que Jornet cantussejava sovint.

Déjame vivir arriba després d' A fine line. Si en la primera pel·lícula l'objectiu era presentar el projecte, ara s'ha apostat per seguir el dia a dia del que la revista National Geographic va considerar l'aventurer de l'any. França, Itàlia i Rússia són els escenaris per on transcorre el film seguint els rècords del Montblanc, el Cerví i l'intent fallit de l'Elbrús. “Volem que la gent entengui el què fem, els riscos que prenem i que correm així perquè ho sentim”, explica Jornet. Tanmateix, assegura que la manera com s'ha filmat també vol transmetre que finalment és més important el dia a dia, la preparació de cada repte, que no pas aconseguir el rècord.

Jornet va arribar a Barcelona –ahir al matí encara era a Chamonix entrenant- acompanyat de Bruno Brunod, un dels mites de les curses de muntanya. L'italià tenia des de l'any 1995 el rècord d'ascens i descens del Cerví que l'atleta català va aconseguir rebaixar l'any passat. “Em vaig apassionar quan vaig saber que un jove com ell volia batre el rècord. I sabia que només ell ho podia aconseguir”, va explicar a la presentació del film. De fet, va arribar a encertar el temps que necessitava per fer-ho: dues hores i 52 minuts.

Brunod també va aprofitar per donar quatre consells a Jornet sobre l'Everest, projecte que ell va intentar sense èxit fa anys. “És molt important menjar bé. Jo vaig trobar a faltar els productes de la terra de la Vall d'Aosta”, va assegurar entre rialles. “Tothom diu que el rècord de l'Everest –20 hores i 24 minuts- és impossible però ell ho intentarà”, va assenyalar Seb Montaz. L'aventurer català va evitar donar massa detalls del projecte: tot just va explicar que intentaria fer una bona aclimatació a Europa i apostarà per un “ascens ràpid i lleuger”. De fet, la setmana vinent marxarà cap a Alaska per intentar el rècord al Mc Kinley i encara no sap per quina ruta ho intentaran. Abans però aquest cap de setmana disputarà la mítica Marató de Zegama on intentarà la setena victòria del seu compte particular.

Kilian Jornet, Seb Montaz i Bruno Brunod, a la presentació del film. Foto: Arnau Urgell

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada